Hygiënische witte werkschoenen of kleurrijke klompen met bloemetjes

Per sector kan het type schoenen die de medewerkers aan moeten hebben verschillen. In een bouwbedrijf zijn de voorschriften immers anders dan in een horecaonderneming of in het ziekenhuis. Of u nou instapklompenzusterschoenen of OK klompen nodig heeft. Bij Hygiënesupply zit u altijd goed. Vaak horen we dat bij vrouwen de gewone (vaak voor heren) werkschoenen of klompen erg lomp zijn. Dat zit natuurlijk helemaal niet prettig. Speciaal om die reden hebben we werkschoenen speciaal voor dames in ons assortiment gebracht. Deze schoenen zijn minder lomp en lichter in gewicht. Dit zal ervoor zorgen dat de rug en de voeten minder vermoeid zullen raken. Ook is er keuze uit verschillende kleuren. Kies u voor kleurrijke gebloemde klompen of gaat u toch gewoon veilig voor de zwarte variant?

5 dingen die u moet weten over veiligheidsschoenen

Zoals u misschien al doorheeft, zijn er veel verschillende soorten veiligheidsschoenen. Maar het kiezen van het juiste paar is nog best een vak apart. Wij vertellen u vijf dingen die u moet weten voordat u veiligheidsschoenen aanschaft.

Koop de juiste veiligheidsschoenen

Het klinkt misschien erg makkelijk: koop de juiste veiligheidsschoenen. Toch gebeurt het dat de verkeerde schoenen worden aangeschaft. Kijk voordat u ze koopt eerst in uw veiligheidsvoorschriften. Hierin staat precies waar de werkschoenen aan moeten voldoen.

Onderhoud uw schoenen goed

U wilt natuurlijk lang plezier kunnen hebben van de schoenen. Daarom is het van belang om de schoenen goed te onderhouden. Zijn de werkschoenen nat geworden? Droog ze dan nooit bij de verwarming of in de zon. Op deze manier zullen de werkschoenen snel kapot scheuren. Verwijder de inlegzolen en de veters en stop kranten in de schoen.

Vervang uw schoenen tijdig

Vervang de werkschoenen altijd op tijd. Hoe vaak dit nodig is, is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van de frequentie van het gebruik en van het onderhoud van de schoenen. Zijn de binnenzolen al versleten? Dan bent eigenlijk al te laat.

Draag uw schoenen alleen in de juiste omgeving

Gebruik de werkschoenen altijd alleen waarvoor de werkschoenen gebruikt moeten worden. Snel boodschappen doen uit het werk? Trek dan altijd even weer je ‘gewone’ schoenen aan. Ook binnen een bedrijf moet u de juiste schoenen dragen. In het magazijn zijn andere schoenen nodig dan op de werkplaats.

Gooi uw schoenen weg na een ongeval

Het is erg belangrijk dat uw medewerker de schoenen na een ongeval altijd weggooit. Na een ongeval zijn de werkschoenen vaak aangetast, waardoor ze niet meer aan de veiligheidsnorm voldoen. Een incident, het kan al iets heel kleins zijn. Als de medewerker op iets scherps stapt kan de schoen al beschadigd zijn. Vraag uw medewerkers het altijd te melden wanneer er een ongeval plaatsvindt.

Ideaal voor de gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie en meer

Of u nou werkschoenen zoekt voor in de gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie of in de horeca, bij Hygiënesupply hebben wij voor elke branche de geschikte schoenen. Naast werkschoenen vindt u in onze webshop ook veel andere producten op het gebied van hygiëne. Heeft u vragen of wilt u graag advies over producten? Geen probleem. Onze adviseurs staan altijd voor u klaar!