Industriele Vikan water spuitpistolen

Industriële waterpistolen van Vikan

De industriële waterpistolen van Hygiene Supply, zowel de combinatiepistolen als de ergonomische pistolen, zijn dé uitkomst voor veel bedrijven die hebben te maken met strenge hygiënewetgeving. Industriële waterpistolen staan ook wel bekend als schuimsproeier of foam sprayer. Deze reinigingspistolen worden veel gebruikt op plekken als sporthallen, zwembaden en sanitaire voorzieningen op campings, maar vooral bij bedrijven of instellingen waar met voedsel wordt gewerkt: restaurants, grote keukens, bakkerijen, viswinkels, slagerijen, slachthuizen, fabrieken in de voedingsindustrie.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle waterpistolen

Toont alle 9 resultaten

Sorteer op

Waarvoor is een Vikan waterpistool geschikt?

Vikan biedt u heavy duty waterpistolen die ruimtes snel en effectief grondig reinigt. Zo’n Vikan foam spray in een pistool is ideaal op grotere oppervlaktes of plekken waar geen water of elektriciteit in de buurt is, zoals grote fabriekshallen of slachterijen.

Een Vikan foam schuimsproeier voor detailing en ultrahygiënsche reiniging kunt u aansluiten op de waterkraan, daarvoor zijn universele koppelingen, slangkoppelingen en verloopstukjes tevens verkrijgbaar zijn bij ons. Omdat bij sommige bedrijven de foam spuit wordt aangesloten op een kraan waaruit ook drinkwater komt, is het zaak dat er geen chemicaliën het mondstuk kunnen bereiken. Vikan zou Vikan niet zijn als ze daarvoor geen goede oplossing hadden bedacht.

Hoe werken foam spuiters en industriële schoonmaakpistolen?

Om ergonomische- en veiligheidsredenen kan er 1,4 liter of 2,5 liter vloeistof in het reservoir of de vast te schroeven can van de industriële waterpistolen van Vikan. Er bestaan in 5 HACCP-kleuren reservoirs, die allemaal overeenkomen met een bepaalde chemische substantie die in bepaalde sectoren wordt gebruikt.

De hoeveelheid water in combinatie met de hoeveelheid chemicaliën wordt bepaald aan de hand van een rekenformule. Dit luistert nauw en wordt uitvoerig beschreven in de handleiding.

Als u de voorbereidingen goed heeft gedaan, zoals de koppelingen op een deugdelijke manier aansluiten, kunt u beginnen. De contacttijd tussen het schuim en het te reinigen oppervlak is relatief lang. Na het spuiten met uw industriële foampistool kunt u het schuim opdweilen als dit voldoende is ingetrokken.

Ophangsysteem en accessoires voor industriële waterpistolen

Het voordeel van ophangmogelijkheden zoals een wandbeugel is dat het pistool en toebehoren geen contact maakt met de grond, wat eventuele bacteriegroei afremt. Het slanggedeelte kunt u bij zo’n wandbeugel oprollen op dezelfde manier als we kennen van veel modellen tuinslangen. Uiteraard past dit ophangsysteem binnen de in de foodsector gangbare 5S-systemen.

Ook hebben wij accessoires voor schuimsproeiers als slangen, injectoren, meerdere maten nozzels, afspuitlansen en deksels voor de cans.

Waterpistolen en de EU & FDA richtlijnen

Als wereldwijd marktleider voor industriële reiniging voldoen alle producten van Vikan aan de allerlaatste regels van de EU en FDA. De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) is het hoogste controlerend orgaan voor de medische-, cosmetica- en voedselindustrie. De regelgeving van de FDA is vrijwel identiek aan die van de Europese Unie.

Combinatiepistolen en ergonomische pistolen

We onderscheiden twee types schuimsproeiers: ergonomische pistolen en combinatiepistolen. De ergonomische pistolen hebben een fijne handligging die het minder zwaar maakt voor uw personeel om de tegendruk op te vangen. Bij dit soort modellen is het dan ook beter hanteerbaar als er een hogere waterdruk benodigd is voor een optimale reiniging.

Het combinatiepistool is te combineren met een sproeilans met verschillende maten nozzels. Vaak hebben ze een ¾” binnendraad en een ½” snelkoppeling voor een lansaansluiting. De trekker heeft een handig one click system die precies doet wat verlangd wordt per dosering. 

Meestal is de basiskleur zwart, soms zijn er meerdere kleuropties. Beide types zijn los leverbaar, maar ook in sets van vier of meer. Neem gerust contact op of vraag een offerte aan