Handdesinfectie producten van Stoko Stokosept®

Handhygiëne staat voorop in de zorg en de levensmiddelenindustrie. Maar waarom is het zo belangrijk om uw handen goed en vaak te wassen? Via de handen kunnen miljoenen bacteriën worden overgebracht. Juist in deze sectoren is het belangrijk om zo hygiënisch mogelijk met patiënten en klanten om te gaan ter voorkoming van ziekten, besmettingen en infecties. Daarnaast is hygiëne in deze bedrijfstakken wettelijk verplicht. Om u als organisatie hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft Stoko hiervoor haar nieuwe productlijn uitgebracht: de Stokosept®-serie, bestaand uit drie verschillende producten.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Alle handdesinfectie

Toont alle 9 resultaten

Sorteer op

De Stokosept®- serie: gels en waslotion

Voor schone handen kunt u kiezen uit verschillende typen handdesinfectie producten. Daarbij kunt u kiezen uit producten die ontsmetten en desinfecteren, of uw handen juist goed reinigen. Onder de Stokosept® lijn vallen twee soorten handdesinfectiegels: de Stokosept® Protect en de Stokosept® Gel en een waslotion: de Stokosept® Wash. Alle producten uit deze lijn zijn ongeparfumeerd, bevatten geen siliconen, kleurstoffen of zeep.

De Stokosept® Protect is een alcoholische gel en dood kiemen en bacteriën. De gel bevat panthenol en glycerine, wat resulteert in een goede huidverdraagzaamheid. De Stokosept® Gel is een handdesinfectie gel en heeft een aangenaam verfrissend effect en vermindert onaangename geurtjes op de huid. De gel doodt 99,999% van de bacteriën en is succesvol getest tegen het griepvirus. De Stokosept® Wash is een vloeibare handreiniger zonder alcohol. De waslotion heeft een huidvriendelijke pH-waarde en is bacteriedodend.

Wanneer welke gebruiken?

De handdesinfectiegels zijn gemakkelijk in gebruik, doordat ze geen water behoeven. Ze zijn, naast een grote softfles voor in een dispenser, ook te koop in een tube en een fles met pomp. Hierdoor zijn de gels makkelijk mee te nemen voor desinfectie tussendoor. De waslotion heeft wat meer aandacht nodig en daarbij een uitgebreid protocol voor handen wassen. De lotion wordt daarom voornamelijk gebruikt voor reiniging voorafgaand aan een werkzaamheid, bij zichtbare viezigheid en na contact met lichaamsvochten.

 

Bescherming tijdens het dragen van handschoenen

Tijdens het dragen van handschoenen is het erg prettig als uw handen niet week worden. Door gebruik te maken van de Stokosept® Protect, wordt dit voorkomen. Bij gebruik van deze gel zonder handschoenen, worden vingerafdrukken gereduceerd en de grip van de handen verbeterd. 

 

Met of zonder alcohol handdesinfectie beschikbaar

De twee handdesinfectiegels bevatten Sterilon, een ontsmettende stof die de groei van bacteriën en schimmels remt. De alcohol is puur bedoeld voor desinfectie, niet voor reiniging. De Stokosept® Wash is bedoeld om de handen zorgvuldig te reinigen en bevat geen alcohol.

 

Het belang van een goede handhygiëne in de voedselindustrie & de zorg

Uit een onderzoek van Skipr uit 2012 blijkt dat 15 tot 30 procent van de ziekenhuisinfecties voorkomen kunnen worden door een betere handhygiëne te hanteren. Door de juiste protocollen te volgen, draagt u bij aan de patiëntveiligheid in zorginstellingen en aan de voedselveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie. Denk er hierbij aan dat patiënten in een ziekenhuis of een andere zorginstelling vaak erg vatbaar zijn voor verschillende ziektes en virussen. Voorkom daarom de verspreiding van micro-organismen naar cliënten door nauwkeurig uw handen te wassen. Hierbij draait het er niet alleen om dat u uw handen vaak wast, maar ook hoé de handen gewassen moeten worden. Even snel de handen wassen voldoet niet, daar is meer tijd en aandacht voor nodig. Lees in ons blog meer over dit protocol en hoe deze uitgevoerd moet worden.

 

Extra producten voor een nog betere hygiëne

Om het gebruik van de Stokosept® producten zo gemakkelijk mogelijk te maken, schaft u bijbehorende dispensers aan. Zo kunt u uw handen op meerdere plekken eenvoudig en snel desinfecteren. Plaats naast de wasbakken een nagelborstel, voor extra persoonlijke hygiëne. Hygienesupply biedt daarnaast ook verschillende soorten wegwerp handschoenen aan die u kunt dragen ter bescherming van uw personeel en ter verhoging van uw productveiligheid. Naast de handdesinfectie lijn, biedt Stoko® meerdere producten aan voor handreiniging. Ook hebben wij nog andere desinfectiemiddelen zoals Steripower