U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Metaaldetecteerbare producten van Vikan
16-11-2021 14:20
Metaaldetecteerbare producten zijn voorwerpen die veel gebruikt worden in de
voedselverwerkende industrie. Door metaaldetectie en röntgen zijn ze makkelijk op tesporen wanneer er resten achterblijven in het product.De nieuwe HACCP metaaldetecteerbare producten van Vikan zijn gemaakt van materialen die geschikt zijn om te gebruiken in de voedsel- en verpakkingsindustrie.
Alles over de veiligheidsklasse van werkschoenen
16-11-2021 13:33
Bent u op zoek naar een paar nieuwe werkschoenen? Maar ziet u overal verschillende veiligheidsklassen staan? En weet u niet wat deze betekenen en welke veiligheidsklasse geschikt is voor u? In dit blog vertellen wij u over deverschillende soorten veiligheidsklassen, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw werkschoenen of werklaarzen.
Lees meerVoorkom listeria door de juiste schoonmaakprocedures
21-10-2021 14:28
Goede schoonmaakprocedures zijn van levensbelang in de voedselindustrie. Bacteriën zoals listeria kunnen niet alleen ernstige voedselinfecties veroorzaken, maar kunnen zelfs dodelijk zijn. Ieder jaar raken er in Nederland 70 tot 100 mensen geïnfecteerd met listeria door het eten van besmet voedsel. In deze blog leest u hoe u listeria kunt voorkomen door gebruik te maken van de juiste schoonmaakprocedures.
Ontdek de voordelen van ergonomische schoonmaakproducten
18-02-2021 14:02
Iedereen die iets van schoonmaken weet, realiseert zich dat een verkeerde houding nadelige effecten kan hebben op het lichaam. Rug-, knie- en schouderklachten zijn dan ook niet vreemd onder de schoonmakers. Schoonmaken is fysiek belastend werk en daarom is het heel belangrijk om een ergonomische houding te stimuleren en voor de juiste schoonmaakproducten te zorgen. Daarbij is het goed leren gebruiken van de schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen essentieel voor een veilige werkomgeving.
Lees meerBelangrijker dan ooit: bedrijfshygiëne tijdens corona
21-12-2020 18:54
Hygiëne is een essentieel wapen in de strijd tegen Covid-19. Als we het coronavirus willen verslaan, is het meer dan ooit belangrijk om serieus werk te maken van hygiënemaatregelen en schoonmaken. Thuis, maar zeker ook op kantoor, in het bedrijf en in de openbare ruimtes. Hygienesupply bespreekt de belangrijkste thema’s rond het belang van goede bedrijfshygiëne en corona.
Schaduwborden voor de voedingsmiddelenindustrie
22-05-2020 14:22
Bent u ook altijd alles kwijt? Net wanneer u wilt gaan schoonmaken, zijn de juiste bezems en borstels nergens te vinden. Het kost u onnodig veel tijd en moeite om continu weer op zoek te gaan naar de spullen die u nodig heeft. De oplossing voor dit probleem? Het ophangen van schaduwborden op uw werkplek! Op deze manier vindt u uw schoonmaakartikelen eenvoudig terug. Daarnaast zorgen deze borden er ook voor dat uw werkplek er altijd netjes, overzichtelijk en opgeruimd uit ziet. Wat wilt u nog meer?
De 5s methode gebruiken op de werkplek
02-04-2020 14:34
Een veelvoorkomend probleem op de werkvloer: een onoverzichtelijke en rommelige werkplek. Uren gaan verloren aan het zoeken en vinden van de juiste middelen, wat irritaties en frustraties kan veroorzaken en daarnaast niet wenselijk is voor de productiviteit binnen uw bedrijf. Gelukkig is daar de 5S methode, dé manier waarop overzicht, rust en focus kan worden gecreëerd binnen vele organisaties. Op naar een georganiseerde werkplek met 5S!
Vogelgriep: het minimaliseren van de kans op besmetting
12-02-2020 14:59
Download 41 tips over het voorkomen van vogelgriep
In verband met de uitbraak van vogelgriep op verschillende plaatsen in Duitsland hebben we deze eerder geschreven blog herzien op 12-02-2020. In deze blog leest u wat u zelf kunt doen om de kans op besmetting bij uw bedrijf te minimaliseren. In Nederland geldt inmiddels een ophokplicht echter er zijn meer maatregelen die eventueel getroffen kunnen worden.
Lees meer
De legionellabacterie: preventie en beheersing
23-01-2020 12:07
Legionellose, beter bekend als 'De Veteranenziekte' ontstaat wanneer men in aanraking komt met de legionellabacterie. Iedereen kan een legionella-infectie oplopen, wel zijn er een aantal type mensen die een verhoogd risico lopen. Dit zijn rokers, ouderen en mensen met een verminderd afweersysteem. Jaarlijks lopen tussen de 5000 en 7000 mensen een legionella-infectie op. Het is dus zaak de aanwezigheid van de bacterie te voorkomen en/of te beheersen. Hoe u dit aanpakt, leest u in dit artikel.
Voorkom productvreemde materialen in voedsel
24-12-2019 14:18
Iedere week, iedere dag - of een aantal keren per week - doen we onze boodschappen bij diverse supermarkten. Men slaat volledige maaltijden in en consumeert gemiddeld per dag drie kilo aan eten en drinken. Het komt regelmatig voor dat de consument productvreemde materialen aantreft als glas of plastic. Om dit te voorkomen, is het enorm belangrijk om extreem goed te letten op de voedselveiligheid van deze voedingsmiddelen. De consument moet er immers op kunnen vertrouwen dat, hetgeen zij consumeren, veilig is. Ieder die voedsel produceert of verkoopt, heeft dan ook de verantwoordelijkheid om alleen veilig voedsel op de markt te brengen.