De voordelen van wegwerp koksmutsen

Een koksmuts ziet er professioneel uit en draagt bij aan een hygiënische keuken. Een kok hangt tijdens het bereiden van het eten, constant met het hoofd erboven. Een koksmuts voorkomt dat haren en zweetdruppels in het eten terechtkomen. Hier kan eventueel ook nog als extra een haarnetje gebruikt worden.

Stoffen koksmutsen of wegwerp koksmutsen

Wanneer u een koksmuts koopt, hebt u de keuze uit twee soorten. U kunt gaan voor de stoffen koksmuts of de wegwerp (disposable) koksmuts. De wegwerp koksmuts heeft een aantal voordelen ten opzichte van de meer traditionele stoffen variant. 

De stoffen koksmuts gaat lang mee, maar moet ook na elke dag gewassen worden. Dat kost tijd en energie. Daarnaast gebeurt het al snel dat de koksmuts ergens blijft slingeren. Bijvoorbeeld op een vuil aanrecht. De koksmuts is dan al niet meer 100% schoon, terwijl de werkdag nog moet beginnen. 

Een ander nadeel zijn mogelijke vlekken. Sommige vlekken gaan er simpelweg niet meer uit. Dit zorgt voor een onhygiënische uitstraling. Zeker in restaurants met een open keuken.

Filteren
Sorteren op
Alle wegwerp koksmutsen

Toont alle 8 resultaten

Sorteer op

Wegwerp koksmutsen een uitkomst

Wat dat betreft zijn de wegwerp koksmutsen een uitkomst. Ze beschermen het eten net zo goed tegen haar en zweet. Aan het eind van de dag gooit men de koksmuts simpelweg in de afvalbak en de volgende dag pakt men een nieuwe die 100% schoon is. Het grote voordeel is ook dat de koksmuts niet meer gewassen hoeft te worden. Dat scheelt tijd en energie. Komen er onverhoopt vlekken in? Dan wisselt men de koksmuts simpelweg om voor een nieuwe.

Soorten disposable koksmutsen

Op Hygienesupply.nl vindt u verschillende soorten wegwerp koksmutsen. Hieronder volgt een overzicht.

Papieren koksmuts

Onze papieren koksmutsen zijn er in twee maten: 20 en 25 cm hoog. Ze beschikken beide over een kroon en zweetband en worden per 250 stuks verkocht. 

Viscose koksmuts

Onze non woven viscose koksmutsen zijn beschikbaar in hoogtes van 20, 25 en 30 cm. Ze zijn allemaal voorzien van een kroon en bij sommige is deze kroon geperforeerd. De Grande Luxe koksmuts beschikt over een extra luxe vormgeving. De viscose koksmutsen worden per 50 stuks verkocht. 

Papieren fourage muts

De fourage mutsen zijn voorzien van een geperforeerde kroon en verkrijgbaar in één laag model. De fourage mutsen worden per 1000 stuks verkocht. 

Wegwerp koksmutsen bestel je gemakkelijk online

Wegwerp koksmutsen bestelt u bij Hygienesupply.nl. We hebben een grote eigen voorraad, waardoor uw bestellingen binnen 1-3 werkdagen in huis is. Vanaf 150 euro is de verzending gratis. Op rekening betalen? Dat is geen enkel probleem.

Advies en contact

Vragen over een specifiek product? Advies nodig over de juiste producten voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op. Mail naar info@hygienesupply.nl of bel met ons via 0345 725 663.