Vikan stoffer en blik voor verschillende industrieën

Hoewel het stoffer en blik een van de oudste uitvindingen op aarde zal zijn, is het nog altijd aan ontwikkeling en innovatie onderhevig. Dat laat een bedrijf als het Deense Vikan ons wel zien, met ingenieuze vondsten en aanpassingen om aan de wensen en eisen van zowel de professional als wetgever te voldoen.

Want Vikan artikelen en dus ook een stoffer en blik worden immers gebruikt door professionals in werkomgevingen als gezondheidszorg, productie-units, de voedingssector, horeca en elk andere bedrijf of organisatie die verplicht aan hygiënewetgeving moet voldoen.

 

Filteren
Sorteren op
Categorieën
Filter op
Merk
Kleur
Maat
Alle stoffers & blikken

Toont alle 23 resultaten

Sorteer op

Verschillende soorten stoffer en blik

Er zijn nog wel eens klanten die vragen of Vikan een stoffer en blik van metaal heeft, of zelfs een metalen stoffer of een stalen blik met een houten handvat. Helaas moeten we deze klanten teleurstellen, want zowel de wens als de wet stellen dat voor een optimale hygiëne kunststof in de vorm van polypropyleen de norm is in de gezondheidszorg en in de voedingsmiddelenindustrie. Vikan maakt hoogstens een uitzondering voor het gebruik van rubber of  geanodiseerd aluminium bij een stoffer en blik voor de schoonmakende professional in hygiënisch sterk beschermde werkomgevingen.

De stoffers zijn vervaardigd van verschillende soorten hardheden als het gaat om de vezels. Elk reinigingsoppervlak kan immers weer om een andere lengte of structuur vragen van de stalen of gevezelde haren.

De borstelrug en de steel zijn in verschillende maten leverbaar. Ze zijn vervaardigd van degelijke, hygiënische en vuilafstotende materialen als geanodiseerd aluminium maar meestal polypropyleen (kunststof). Net als u uit uw eigen huishouden gewend bent, maakt ook Vikan voor schoonmaakprofessionals een onderscheid tussen het gebruik voor buiten en binnen.

Vikan stoffer en blik met lange stelen en korte stelen

Voor alle bedrijfstakken waarbij hygiëne aan de orde van de dag is, geldt evengoed dat bij de alledaagse zaken waarmee wordt gewerkt de ergonomie in de gaten moet worden gehouden. Vanzelfsprekend hebben de ontwikkelaars bij Vikan daar rekening mee gehouden bij de stoffer en blik op steel. Deze zijn immers verkrijgbaar in een lange en korte variant. Hiermee kunt u preventief optreden tegen eventuele fysieke problemen als rug- en ook schouder- en polsklachten bij uw personeel. Daarnaast is er een handgevormd uiteinde, wat eeltvorming en andere ongemakken aan de hand tegengaat.

Zoals hierboven al gezegd worden op basis van wetgeving de stelen niet meer van hout gemaakt, om een optimale hygiëne te garanderen. Bijna altijd gaat het tegenwoordig om kunststof, vanwege het betere effect op de hygiëne. De stang cq steel is zeer eenvoudig te demonteren en ook te reinigen in een krattenwasser of vaatwasmachine.

Stoffer en blik in HACCP kleuren

Zoals alom bekend in de voedingsmiddelenindustrie, de zorg en bij horeca als restaurants, cafetaria´s, hotels en cateraars, is het Deense Vikan de grondlegger van de HACCP kleuren. Dit is de in veel landen en door vele auditerende organisaties en in veel sectoren geaccepteerde kleurenwaaier die voor orde en duidelijkheid zorgt.

Door middel van de negen basiskleuren zorgt Vikan er immers voor dat duidelijk herkenbaar is aan alle producten voor reiniging en schoonmaak dat ze bij een bepaalde hygiënische kleurzone horen. Daarnaast komt het voor dat in bepaalde sectoren een bepaalde kleur bij een bepaalde afdeling of productie-unit hoort, zodat het gevaar op bijvoorbeeld kruisbesmetting beter kan worden tegengegaan. Dus voor een correcte implementatie van de kleurcodering bent u hier aan het goede adres.

Interessant voor schoonmaakprofessionals: handige accessoires voor de stoffer en blik van Vikan

Naast het kopen van een Vikan stoffer en blik zijn er in onze online winkel ook nog diverse accessoires verkrijgbaar. Zo kunt u denken aan de Vikan combinatieset, waarbij de veger en het blik worden gecombineerd met een rubber tekken en stelen voor zowel nat als droog gebruik.

Professionele Vikan stoffer en blik bestellen tegen scherpe prijs

Stoffer en blik kopen voor een schoonmaakbedrijf, restaurant, bakkerij, vleesverwerkend bedrijf, cateringbdrijf of elke andere tak waarbij een hygiëne van de hoogste orde vereist is? Een professionele stoffer en blik in precies de maat of kleur die u wenst treft u in de webwinkel van Hygienesupply.

U kunt bij onze webshop bestellen op rekening. Daarnaast bieden wij u gratis bezorging bij een bestelling van boven de 150 euro. Verder kunt u door middel van een eigen account bij onze webshop uw bestelgeschiedenis gemakkelijk inzien en bent u minder tijd kwijt met gegevens invullen voor een volgende bestelling. Niet voor niets is Hygienesupply al meer dan veertig jaar een gevestigde naam bij elke onderneming en organisatie waarbij hygiëne op plek één staat!