Vikan handschrapers kopen

Wanneer men op professionele basis bezig is met het verwerken van voedingswaren zoals bijvoorbeeld in bakkerijen, keukens, voedselfabrieken, zijn handschrapers een onmisbaar stukje gereedschap. Of u nu restanten van deeg snel bij elkaar wilt schrapen of aangekoekte vervuiling wilt verwijderen: een handschraper van Vikan is hier een zeer goed hulpmiddel bij.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle handschrapers

Toont alle 13 resultaten

Sorteer op

Vikan handschrapers in verschillende kleuren en maten beschikbaar 

De Vikan handschrapers zijn leverbaar in diverse verschillen HACCP kleuren. Dit betekent dat de handschrapers perfect binnen uw reeds bestaande kleurcoderingsprogramma kunnen worden geïmplementeerd. Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat de handschrapers ook gebruikt worden binnen de omgeving waar ze voor bedoeld zijn. Daarnaast zijn de handschrapers leverbaar in de volgende breedtes: 

 

  • 50mm brede handschrapers

  • 75mm brede handschrapers

  • 100mm brede handschrapers

  • 102mm brede handschrapers

 

Met deze verschillende breedte maten is het altijd mogelijk om een juiste handschraper bij uw situatie te kiezen. Zoekt u een smalle handschraper voor het uitschrapen van bakkommen, dan kunt u voor de 50 mm brede handschrapper kiezen. Wilt u liever grote werkbanken schoon schrapen, dan is het mogelijk om voor een 102mm brede handschraper te kiezen. 

 

Verschillende typen materialen handschrapers

Uiteraard is het materiaal van een handschraper van zeer groot belang. De handschraper komt namelijk in aanraking met voedingsmiddelen of wordt op zijn minst gebruikt in een ruimte waar voedingsmiddelen geproduceerd worden. Dit vereist bepaalde eigenschappen van het materiaal waar een handschraper van is gemaakt. In onze webwinkel vindt u twee soorten handschrapers, namelijk de regulier kunststof handschrapers en de handschraper van staal (RVS). Deze materialen voldoen beide aan de wettelijke vereisten om gebruikt te worden in de voedingsmiddelenindustrie. Moet u schrapen op materialen die eventueel gevoelig zijn voor krassen, dan raden wij u aan om een kunststof schraper te kopen. Indien u hardnekkigere vervuiling en een minder kwetsbare ondergrond heeft, is het wellicht efficiënter om een RVS handschraper te kopen. 

 

Veel gestelde vragen over handschrobbers 

Het gebruik van handschraper in het algemeen roept bij sommige gebruikers nog weleens wat vragen op. Over het algemeen zijn die vragen vrij logisch maar merken wij dat het antwoord hierop nog weleens uiteen kan lopen. Daarom hebben wij twee vragen die wij het meest gesteld krijgen hieronder voor u uitgewerkt. 

 

Waar worden handschrapers vooral voor gebruikt?

Handschrapers hebben een vrij brede range op het gebied van waar zij ingezet worden. Veel van onze klanten gebruiken ze bijvoorbeeld om restproduct van lopende banden af te halen op verpakkingslijnen. Daarnaast zien wij dat ze ook veel gebruikt worden in de omgeving rondom labelmachines. Met de handschrappers is het vrij eenvoudig resten van stickers zonder hulp van chemische hulpmiddelen te verwijderen. 

In het proces van voedselproductie zien we vooral dat handschrapers gebruikt worden voor het schrapen van deeg, het leeg schrapen van kommen, bakken en andere verzamelmaterialen waar voeding in bereid kan worden. Het snijden van deeg gebeurt ook nog weleens met schrappers aangezien de rand van de handschraper vrij scherp is. 

Vaak wordt verkleefde vervuiling zoals bijvoorbeeld kaascoating of andere type coatings ook verwijderd met een vloerschraper. Een handschraper wordt dan vaak gebruikt voor de hoeken en gaten. 

 

Hoe maak je een handschraper weer scherp?

Wij krijgen deze vraag regelmatig. En dit baart ons eerlijk gezegd een beetje zorgen! Alle schrapers van Vikan worden geleverd met een bijbehorende declaration of compliance. Dit betekent dat de materialen worden geproduceerd op een manier dat ze voldoen aan de vereisten om gebruikt te mogen worden in ruimten waar ze in aanraking kunnen komen met voedingsmiddelen. Zodra men aanpassingen doet aan het product (door bijvoorbeeld de steekrand van de schraper te slijpen) vervalt de declaration of compliance. Tevens neemt u dan het risico dat de handschraper niet meer voedselveilig is en dat u wellicht het risico loopt om foreign body contaminatie te veroorzaken. Wij raden ten allen tijden aan de Vikan materialen tijdig te vervangen en hier geen aanpassingen aan te doen! Op deze wijze loopt u niet het risico dat deeltjes van de schrapers of ander product zoals bezems, trekkers, stelen in uw product terecht komen. 

 

Let op: ergonomisch schrapen

Omdat u op sommige vervuiling nogal veel kracht moet zetten om deze verwijderd te krijgen is het van belang dit op een ergonomische manier te doen. Vikan heeft over ergonomisch schoonmaken nagedacht! De handschrapers zijn zo ontworpen dat het design hiervan ergonomisch is en de handschraper maar op één manier goed in de hand ligt. Dit voorkomt een verkeerd gebruik en zorgt ervoor dat u altijd op een zo ergonomisch mogelijke manier schrapt. Naast handschrapers verkopen wij ook vloerschrapers.