OK klompen van Reposa en Sunshoes

Vanuit het RIVM word aanbevolen om afdelingsgebonden schoeisel te dragen op het operatiekamercomplex. In de richtlijn van de werkgroep infectie preventie word voorgeschreven dat OK schoeisel alleen gedragen mag worden als het gemaakt is van goed reinigbaar en desinfecteerbaar materiaal. Het materiaal van OK klompen of ander OK schoeisel moet bestand zijn tegen ofwel chloor in een concentratie van 250ppm en 1000 ppm, alcohol van 70% of een thermische desinfectie in een klompenwasmachine. Omdat het in een OK ook niet ondenkbaar is dat scherpe voorwerpen op de grond kunnen vallen is het een eis dat schoeisel aan de voorkant, dus aan de teenzijde gesloten moet zijn. De reposa klompen en de sun shoes klompen voldoen beide aan deze eisen.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Schoenmaat
Alle ok klompen

Toont alle 10 resultaten

Sorteer op

Reiniging van OK klompen voor medisch gebruik

Op het gebied van het reinigen van de OK Klompen zijn er een aantal mogelijkheden. Zo is het in het geval van de Reposa klompen mogelijk om deze te desinfecteren in een autoclaaf (max.. 15 minuten op 134 graden) daarnaast zijn deze medische ok klompengecertificeerd om te desinfecteren op basis van chemicaliën. Ook voor de Sunshoes geldt dat deze perfect gereinigd en gedesinfecteerd kunnen worden met chemicaliën, echter deze mogen niet in een autoclaaf. Wel zijn beide merken OK Klompen bestand tegen uv desinfectie.

 

Hippe en comfortabele OK klompen

Naast het feit dat OK Klompen natuurlijk aan diverse eisen moet voldoen is het ook erg prettig dat ze comfortabel zijn tijdens de intensieve en hectische werkzaamheden die in een operatiekamer plaatsvinden. De OK Klompen beschikken allemaal over een anatomisch correct gevormd voetbed welke u lichaam stimuleert de juiste houding aan te nemen wanneer u lang staat of loopt. Daarnaast hebben de zolen van deze medische OK klompen een sterke anti-slip werking zodat u ook op de gladde operatiekamer vloeren op de been blijft.