Vikan vloerschrapers kopen

Vikan vloerschrapers zijn een uitstekend hulpmiddel bij het afschrappen van wanden en vloeren. Ondanks dat het schrapen van wanden of vloeren een fysiek zware klus kan zijn, is dit met een vloerschraper net even iets gemakkelijker. Door het gebruik van de juiste steel is het mogelijk dat u op de grond kan blijven staan en geen ladder of trap hoeft in te zetten. Of dat u niet hoeft te bukken. De vloerschrapers van Vikan zijn leverbaar in diverse materiaal soorten, namelijk kunststof vloerschrapers of RVS vloerschrapers.

Het voordeel van een kunststof vloerschraper is dat deze minder snel krast op de ondergrond waarop u deze gebruikt. Heeft u een ondergrond die niet gevoelig is voor krassen, dan kun u meer druk/kracht uitoefenen met een RVS exemplaar.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle vloerschrapers

Toont alle 5 resultaten

Sorteer op

Vikan vloerschrapers in verschillende soorten en maten

Vikan heeft veel moeite gedaan om voor ieder type reinigings klus in de voedingsmiddelenindustrie een juiste soort vloerschraper op de markt te brengen. Het eerste voordeel van een vloerschraper van Vikan is de kleurcodering. Door het gebruik van de kleurcodering is het voorkomen van kruisbesmetting eenvoudiger geworden. Het gebruik van kleurcodering bij het gebruiken van vloerschraper verhoogt de voedselveiligheid. Daarnaast is het verschil in materiaal iets om in overweging te nemen. Door het gebruik van een kunststof vloerschraper bent u er zeker van dat de ondergrond niet kan beschadigen of krassen. Dit betekent wel dat het blad van de vloerschraper minder scherp is en dus ook iets minder effectief op zware vastzittende vervuiling. U raadt het al een RVS vloerschraper heeft precies de omgekeerde eigenschappen. De kans op krassen is iets groter op bepaalde ondergronden maar het blad is scherper en daardoor effectiever op zware vastzittende vervuiling. 

 

Veel gestelde vragen over onze vloerschraper

Wij krijgen regelmatig vragen binnen via onze website over vloerschrapers. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij de drie meest voorkomende vragen over schrapers voor u hier neergezet.

 

Hoe gebruik je een vloerschraper

Een vloerschraper gebruik je altijd in combinatie met een goed uitgekozen steel. Let hierbij op een passende lengte die geschikt is voor uw lichaamslengte. Mocht u bijvoorbeeld wanden willen schrapen is het natuurlijk ook mogelijk om een telescoopsteel te gebruiken. Wanneer u begint met schrapen is het van belang om de schraer in een bepaalde hoek op de ondergrond te houden. Hoe scherper de hoek is hoe meer de schraper schraapt. Zorg ervoor dat je de schraper nooit helemaal plat houdt (180 graden) want in dat geval schraap je tegen de rand van de vervuiling aan. Een klein beetje schuin houden zorgt ervoor dat je de schraper onder de vervuiling steekt. 

Waar wordt een vloerschraper vooral voor gebruikt?

Een vloerschraper wordt over het algemeen gebruikt om vastzittende vervuiling van oppervlakte af te schrapen (denk hierbij aan vloeren en wanden). Denk bijvoorbeeld aan kaascoating die je wil lossteken. 

Hoe kan ik een vloerschraper scherper maken?

Wij willen u ten zeerste afraden om zelf een vloerschraper scherper te maken. Onze producten hebben allemaal een declaration of compliance. Dit betekent dat deze producten gekeurd zijn voor het gebruik in de voedingsmiddelenindustrie op basis van hun oorspronkelijke ontwerp. Zelf aanpassingen doen zorgt ervoor dat de declaration of compliance vervalt en het product niet meer geschikt is voor gebruik in de food. Daarnaast kan het product ook een gevaar worden voor de voedselveiligheid binnen uw onderneming. 

 

Let op! Gebruik een vloerschraper altijd ergonomisch 

Omdat het werken met een vloerschraper fysiek soms zwaar kan zijn omdat je veel kracht moet zetten, is het van belang om ergonomisch te werk te gaan. Zorg ervoor dat de steel of telescoopsteel die je gebruikt de juiste lengte heeft. Een steel heeft de juiste lengte als deze in rechtopstaande positie in de buurt van uw kin terecht komt qua lengte. 

Wilt u meer tips over hoe u ergonomisch kunt werken? Lees dan deze blog over ergonomisch schoonmaken.

Naast vloerschrapers verkopen wij ook handschrapers.