De professionele schrapers van Vikan uit onze webwinkel

Zeker in een professionele keuken, bakkerijen, cateringbedrijven, de hele voedingsverwerkende industrie en alle andere plekken waar wordt gewerkt met voedingsmiddelen, is de schraper in al zijn variaties een onmisbaar artikel. Op welke plek hij ook van pas komt, een feit is altijd dat hij het tijdbesparende grove voorwerk doet om een oppervlakte goed schoon te krijgen.

Welke types Vikan schrapers heeft deze webshop?

Het schrapen van voedsel kent vele variaties, verschillende types ondergronden en tal van  wensen of eisen van de gebruiker. In principe is er een geschikt model voor elke professional die met voeding werkt en dus te maken heeft met geknoeide resten of aangekoekt voedsel. In de collectie van deze webwinkel kunt u de onderstaande vier soorten schrapers van Vikan online kopen:

– De RVS handschraper met een flexibel stalen blad

– De Kunststof schraper

– De vloer- en tafelschrapers

– De plaatmessen en handschrapers

– De metaaldetecteerbare handschraper

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle schrapers

Toont alle 20 resultaten

Sorteer op

RVS handschraper met een flexibel stalen blad

Een schraper van roestvrij staal is speciaal geschikt voor het onderhoud van uw tank of silo. Door het onverwoestbare staal in combinatie met een extra stevig handvat kunt u met een RVS handschraper van Vikan extra veel kracht zetten, uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de schraper of het handvat. De ondergrond is goed bestand tegen krasvorming door hoekrondingen en het flexibele schraapblad. Net zoals bij de andere schrapers is deze te plaatsen op de stelen met universele maat van Vikan, wat ideaal is als u in bijvoorbeeld een silo plekken wil bereiken van vele meters hoog.

De ideale kunststof schrapers van Vikan

Op veel plekken in tal van bedrijven is het onnodig om met een RVS schraper te werken. Dit geldt vooral voor locaties die dagelijks te maken hebben met aangebrande ovenplaten of horecapannen met aangekoekt voedsel. Een schraper van polypropyleen met een nylon blad is immers ideaal om op een aanrecht, werkblad, snijplank of vloer de resten van bijvoorbeeld deeg of caramel snel en effectief op te ruimen. De kunststof schrapers van Vikan uit de collectie va onze webshop zijn te belasten tot een temperatuur van maximaal 170 graden.

Vloer- en tafelschrapers van Deense makelij

Als u aan het begin van het reinigen van een tafelblad, werkblad of een vloer begint met het vooraf schrapen van de meer hardnekkige vuil of kleverige etensresten, heeft u een tijdbesparing met tafel- en vloerschraper die speciaal bedoeld zijn voor dit soort doeleinden.

De tafel- en vloerschrapers van Vikan zijn geschikt voor het schrapen van zaken als deeg, snoep, kruiden en andere zowel droge als vloeibare producten. De vloerschrapers zijn bestemd voor vloeren van tegels, beton en andere harde materialen. De tafel- en vloerschrapers kunnen een temperatuur verdragen tot maximaal 121 graden.

Onze collectie handschrapers en plaatmessen

Vergelijkbaar met het plamuurmes van een schilder worden op plekken als bakkerijen en professionele keukens plaatmessen en handschrapers gebruikt. Dit is een ideaal middel om effectief en in korte tijd aangekoekte of vastklevende voedselresten als deeg of chocola af te halen van bakplaten, grillroosters of de bodem van een oven waar resten op zijn gevallen of gedruppeld. De handschrapers en plaatmessen van Vikan zijn door de rondingen op het uiteinde in staat om krasvrij aangebrande gedeeltes van oppervlaktes te kunnen verwijderen.

De metaal detecteerbare schraper van Vikan

Voor sommige doeleinden kan het prettig zijn om een metaal detecteerbare schraper te hebben. Een schraper kan dan ogenblikkelijk een theelepeltje maar ook heel kleine voorwerpen of metaaldeeltjes onderscheppen op basis van een magnetisch gedeelte. Bij een schraper met een wat sterkere gevoeligheid voor metaal kunnen zelfs afgebroken kunststofdeeltjes worden gedetecteerd. Zeker in de voedselverwerkende industrie is een metaal detecteerbare schraper zeer gewild, want er mag natuurlijk nooit een metalen voorwerp in de voedselketen terecht komen, hoe klein ook.

Elke schraper voldoet aan de strikte normen voor de voedingsmiddelenindustrie

Alle Vikan producten voor onderhoud, schoonmaak en optimale hygiëne voldoen aan de recente Amerikaanse en Europese regelgeving op het vlak van materiaalgebruik. Elk Vikan artikel is erkend binnen de voedselveiligheids- en eco-labelsystemen en voldoet aan de normen van de HACCP, FDA en alle bekende keurmerken. Dit betekent dat iedereen die met voedsel werkt, van grootkeukens in de zorg tot restaurants en cateringbedrijven in de horeca tot fabrikanten van etenswaren gegarandeerd verantwoord kan werken met de professionele schrapers van Vikan die u online kunt bestellen in onze webwinkel.