Vikan stelen voor bezems

Professionele bezemstelen

Professionele bezemstelen zijn een must in de voedingsmiddelenindustrie dit heeft als voornaamste reden dat houten stelen binnen de regelgeving niet meer toegestaan zijn. Wanneer u een Vikan bezemsteel koopt is deze gemaakt van materialen die gecertificeerd zijn voor het gebruik in ruimten waar voedingsmiddelen geproduceerd worden. Uiteraard is het ook erg van belang dat uw bezemsteel hygiënische eigenschappen heeft. Zo zijn alle Vikan bezemstelen gemaakt van polypropyleen. Dit materiaal is te reinigen op 121graden wat inhoudt dat u de bezemstelen op bacteriologisch niveau kunt reinigen. Daarnaast is het ontwerp van de bezemstelen zo dat er geen naden, randen of kieren aanwezig zijn waardoor bacteriën minder kans hebben om aan te groeien. Daarnaast nemen de Vikan bezemstelen in tegenstelling tot houten stelen geen vocht op. Vocht is een goede voedingsbodem voor bacteriën dus moet dit voorkomen worden. Voor een ergonomisch en hygiënische steel ontkomt u niet aan een professionele bezemsteel van Vikan.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle bezemstelen

Toont alle 13 resultaten

Sorteer op

Bezemstelen in HACCP kleuren

De bezemstelen van Vikan zijn niet alleen hygiënisch en ergonomisch maar doordat de bezemstelen leverbaar zijn in 9 verschillende HACCP kleuren passen ze perfect in uw HACCP kleurcoderingsprogramma. Doordat deze bezemstelen in kleur af stemmen zijn op uw borstelsbezems en vloertrekkers creëert u een eenduidig en eenvoudig kleurbeleid in uw productieomgeving. U voorkomt hiermee dat uw schoonmaak materialen niet gaan zwerven tussen verschillende afdelingen. U minimaliseert hiermee de kans op kruisbesmetting en verhoogt hiermee dus de productveiligheid en de hygiëne binnen uw productieproces. We kunnen dus wel stellen dat bezemstelen in HACCP kleuren bijdragen aan hogere productveiligheid.

Ergonomisch schoonmaken met Vikan bezemstelen

Een van de belangrijkste pijlers bij het ontwerpen van de bezemstelen is ergonomie. Een perfecte handgreep en variabele steel lengtes zorgen ervoor dat er voor iedere medewerker een perfecte ergonomische steel beschikbaar is. De steellengte speelt over het algemeen de grootste rol bij de ergonomie van de bezemsteel. Als vuistregel kunt u aanhouden dat de steel ongeveer tot onderaan uw kin moet komen voor het meest ergonomische resultaat