Vikan scheppen, schoppen en uitlekscheppen

Scheppen, schoppen en uitlekscheppen van het merk Vikan

Alle bedrijven in onder meer de horeca en voedingsindustrie zijn wel bekend met Vikan, de internationale marktleider op het gebied van B2B producten voor schoonmaak, reiniging, onderhoud en hygiëne.

Eén van de vele productsoorten van Vikan die u bij Hygiene Supply kunt bestellen zijn schappen, schoppen of spades van Vikan. Wij bieden u een ruim assortiment schepattributen in verschillende maten en kleuren voor verschillende toepassingen voor restaurants, voedselverwerkende industrie en alles dat onder de foodsector valt. Wie kiest voor professionaliteit, gaat voor Vikan.

Hieronder beschrijven e de Vikan-standaard voor elk hulpmiddel op het vlak van reinigen, opruimen en schoonhouden, ook ten aanzien van alles binnen uw bedrijfsmuren waarvoor u scheppen en schoppen nodig heeft.

  1. Vikan houdt altijd rekening met uw wensen voor kostenbesparing, qua levensduur, ergonomie, efficiency, enzovoorts.
  2. Elk artikel van Vikan voldoet altijd aan de laatste internationaal geldende wetten en normen.
  3. Vikan producten zijn ergonomisch zeer verantwoord ter verlichting van werkdruk en ter voorkoming van blessures en ziekteverzuim.
  4. Alles is leverbaar in verschillende kleuren voor het zo gewenste kleurgecodeerd schoonmaken.
Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Alle scheppen en schoppen

Toont alle 8 resultaten

Sorteer op

Het gebruik van de schoppen

De collectie scheppen, schoppen en spades op deze website zijn in te zetten voor tal van doeleinden. Er zijn bijvoorbeeld in diverse maten exemplaren te koop voor het verwijderen van bladeren of sneeuw. Zeker als u een onderneming heeft waarbij een representatief uiterlijk van het bedrijfspand van belang is, raden we u aan hier een kijkje te nemen. Wist u dat er zelfs scheppen bestaan die metaaldetecteerbaar zijn? Dus als er metalen voorwerpen op uw terrein tussen de lading zitten, kunt u deze traceren na het horen van een geluidssignaal of een knipperend lampje.

Bij restaurants, keukens en in de voedselindustrie zijn Vikan scheppen en schoppen ook zeer gewenst. Ze zijn immers ideaal bij het verplaatsen van grote hoeveelheden voedsel. Door de omvang van het schepplateau en de stevige steel kan een grote hoeveelheid in één keer worden opgetild. Vanzelfsprekend is rekening gehouden met de hygiënische normen binnen uw bedrijf, daarom zijn dit soort scheppen gemaakt van polypropyleen. Ze kunnen temperaturen verdragen tot maximaal honderd graden Celcius.

Ergonomische schep met gaten

Nog nooit was ergonomie zo belangrijk in het bedrijfsleven. Ziekteverzuim is een hoge kostenpost en uiteraard wil niemand een zwaardere lichamelijke inspanning dan per se noodzakelijk is. De producten van Vikan komen in samenspraak met vertegenwoordigers uit de industrie tot stand. Het bedrijfsleven weet immers als geen anders wat de wensen in hun branche zijn.

Daardoor zijn de scheppen van Vikan bijvoorbeeld afgestemd op verschillende lichaamslengtes ter voorkoming van rugklachten en andere lichamelijke kwetsuren. De handvatten zij van duurzaam gepolijst anti-slipmateriaal. Dit heeft als voordeel dat het minder spanning uitoefent op de handpalm en polsen. Want met een schep voor professionals moet je natuurlijk ongestoord kunnen scheppen, bukken en verplaatsen zonder problemen. Vikan levert hiermee simpelweg een product dat stevig en eenvoudig in gebruik is.

Een aparte categorie bij professionele scheppen zijn de exemplaren met gaten, die doorgaans uitlekscheppen worden genoemd. Door deze openingen kan al het ongewenste of overtollige vocht uit spoel- of kookprocessen makkelijk worden gescheiden van de vaste massa. Of u bent verlost van lekwater van bijvoorbeeld ijs, wat een ergonomische schep met gaten populair maakt in vishandels of de visverwerkende industrie. Het schepplateau geeft door de omvang altijd een goede balans, het materiaal is ‘food approved’ en kan geen vonken veroorzaken. Zoekt u een schop met een korte of lange steel of met een klein of een wat groter schepblad? Kijk gerust rond op de bestelpagina!

Schep met T-steel en D-steel

Een andere middel voor een goede ergonomie bij een schep is de T-greep of D-greep. Beide maken van scheppen een lichter karwei dan u zou denken en u heeft meer grip op zaken. De hilt oftwel het handvat is een onderschat onderdeel als het gaat om het vergroten van het arbeidsgenot en de zwaarte van het werk. Zie op deze website de verschillende T-handvaten en D-handvaten, afgestemd op elke lichaamslengte en elke werksituatie. Altijd geldt dat zowel de steel als handgreep zodanig zijn vormgegeven zodat spieren nooit overmatig worden belast en er een betere schokdemping plaatsvindt.

Vikan schoppen met rechte steel voor iedere gebruiker en voor iedere werksituatie. De handgreep en de steel passen precies in de hand, zodat spieren niet overmatig belast worden.