Waar staat S1 / S2 / S3 /S4 voor?
SB: deze veiligheidsschoenen hebben een speciale neus die beschermen tegen vallende voorwerpen.
S1: deze veiligheidsschoenen hebben een beschermende neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen en een energie-absorberende hak. Ze zijn geschikt voor een droge werkomgeving.
S2: deze veiligheidsschoenen hebben een beschermende neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energie-absorberende hak en een waterdichte schacht tot wel 60 minuten! Ze zijn dus erg geschikt voor een natte werkomgeving.
S3: deze veiligheidsschoenen hebben een beschermende neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energie-absorberende hak, waterdichte schacht tot 60 minuten en een pentratiebestendige tussenzool. Ze bieden goede bescherming tegen doordringen van scherpe voorwerpen.
S4: deze veiligheidslaarzen hebben een beschermende neus, een antistatische zool en een energie-absorberende hak. Ze bestaan uit rubber of polymeren, waardoor zevloeistofdicht zijn.
S5: deze veiligheidslaarzen hebben een beschermende neus, een antistatische zool en een energie-absorberende hak. Ze zijn gemaakt van rubber of van polymerenwaardoor ze vloeistofdicht zijn. Daarnaast hebben ze een geprofileerde loopzool en een penetratiebestendige tussenzool.
Welke werkschoenen heeft u nodig?
Weet u niet welke werkschoenen u nodig heeft? Uw werkgever hoort een ARBO-document te hebben, waarin staat hoe er gewerkt moet worden op het gebied van veiligheid. In dit document staat ook wat de risico’s zijn en wat de juiste en veilige manier is om hiermee om te gaan. In dit document vindt u ook welke werkschoenen en eventuele andere werkkleding u nodig heeft.
Hoe lang onze werkschoenen meegaan?
We krijgen wel eens de vraag: wanneer moet ik mijn werkschoenen vervangen? Deze vraag is lastig te beantwoorden. Schaft u kwalitatief goede werkschoenen aan? Dan gaan ze langer mee dan een goedkoper paar. Werkt u veel of draagt u uw werkschoenen maar een paar uur per week? Ook dat is een factor waar rekening mee gehouden moet worden. Over het algemeen doet u bij intensief gebruik sowieso een jaar met uw werkschoenen. Controleer regelmatig of uw schoenen nog veilig zijn, want dat is het belangrijkste!
Wanneer zijn werkschoenen verplicht?
– Zorgsector
– Horeca/hotels/restaurants
– Voedingsinductie
– Metaal
– Magazijn/logistiek
– Transport/chauffeurs
– Bouw
Zijn werkschoenen belastingaftrekbaar?
Op deze vraag kunnen we wel gemakkelijk antwoorden: ja! Werkkleding is 100% aftrekbaar, maar er zijn wel een aantal uitzonderingen. Heeft u werkkleding die u buiten uw werk ook kunt dragen? Dan is dit niet altijd aftrekbaar. U mag deze kleding aftrekken wanneer er een bedrijfslogo op staat gedrukt. Dit logo moet minimaal 70 cm2 groot zijn.
Wastips voor werkschoenen
U wilt uw werkschoenen zo goed mogelijk onderhouden en dit is ook erg belangrijk! Maar hoe doet u dit het beste?
- Verwijder met een stevige borstel het meeste vuil, zoals modder, lijm of verf
- Inlegzolen kunt u het beste wassen in de wasmachine op 40 graden. Stop ze nooit in de droger! Stinken uw schoenen? Stop ze in een plasticzak en leg ze een nacht in de diepvries. Zo gaan de bacteriën dood!
Heeft u nog vragen over het onderhouden van uw werkschoenen of wilt u advies over welke werkschoenen het beste bij u past? Vraag het ons! We helpen u graag.