Een scala aan voordelen van een Vikan ophangsysteem

Allereerst is het van belang dat u begrijpt wat de voordelen zijn aan het ophangen van uw gereedschap. Vikan biedt hiervoor de juiste opbergmethoden aan, zodat u hygiëne altijd voorop kunt stellen. Wij hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet.

Voorkom kruisbesmetting

Bij het ophangen van natte bezems en borstels, is er meer ruimte voor het drogingsproces, wat de vorming van bacteriën en kruisbesmetting vermindert.

Creëer rust & veiligheid

Vrijwel niemand vindt het fijn om te werken in een omgeving waarbij er overal rubberen bezems en afwasborstels rondslingeren en in de weg liggen. Voor uzelf en uw werknemers is het prettiger en veiliger om te werken in een hygiënische, opgeruimde werkomgeving.

Wees als organisatie HACCP-proof

Vikan biedt de meeste van haar ophangsystemen aan in verschillende kleuren. Door gebruik te maken van deze kleurcodering, voldoet u aan de eisen van het HACCP systeem. Als organisatie kunt u gemakkelijk onderscheid maken tussen de verschillende ruimtes van uw bedrijf of zorginstelling. Kiest u bijvoorbeeld voor blauwe bezems in uw sanitair gedeelte? Combineer deze bezems dan ook met het bijbehorende blauwe ophangsysteem van Vikan. Zo kunt u uw schoonmaakartikelen eenvoudig op kleur sorteren.

Stappenplan gebruik ophangsysteem

Nu u heeft besloten om een ophangsysteem aan te schaffen, is het belangrijk dat er wordt bepaald voor welke opbergmogelijkheid u kiest. Door middel van onderstaand stappenplan wordt deze keuze een stuk gemakkelijker gemaakt!

Welk reinigingsmateriaal wilt u ophangen?

Voordat u start, is het van belang dat u vastlegt hoeveel en welke schoonmaakartikelen u wilt opbergen. Voor het sanitair gebruikt u immers andere producten dan voor bijvoorbeeld het keukengedeelte. Leg de verschillende gereedschappen bij elkaar zodat u weet om hoeveel artikelen het gaat.

Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

Niet iedere ruimte in uw organisatie beschikt over evenveel ruimte om een ophangsysteem te bevestigen. Vikan biedt verschillende soorten en maten opbergmiddelen aan, waar hoogstwaarschijnlijk een model tussen zit die past in de ruimte die u voor ogen heeft. Van klemmen tot aan draadrekken en wandhouders. Kies voor een plek die genoeg ruimte biedt en waarbij uw bezems en borstels niet in de buurt kunnen komen bij plaatsen waar bijvoorbeeld eten wordt bereid.

Voor welk ophangsysteem kiest u?

Nu u duidelijk heeft waar u een ophangsysteem wilt plaatsen, is het tijd geworden om een ophangsysteem uit te kiezen. Hoeveel schoonmaakartikelen wilt u opbergen? Hoe groot is de ruimte die u hiervoor heeft uitgekozen? Heeft u maar een beperkte ruimte? Kies dan voor een kleurgecodeerde muurbeugel, of een roestvrij stalen wandbeugel. Voor het opbergen van (gevulde) emmers gaat u voor de speciale emmerbeugel. Vikan heeft voor ieder een gepast oplossing. Bekijk hier ons aanbod.

Hang op die bezem!

  • Alles is nu geregeld. Het is nu tijd om uw borstels en bezems op te gaan hangen. Denk er goed aan dat dit op een bepaalde manier moet gebeuren. Volg hierbij onderstaande regels op en u bent verzekerd van een nette en veilige werkplek! Hang uw schoonmaakartikelen altijd met hun kop naar beneden op. Hiermee voorkomt u dat het vuil zich langs de stelen en handgrepen naar beneden werkt en zo op uw handen terecht komt.
  • Uw gereedschap moet met een gepaste afstand zijn verwijderd van andere schoonmaakartikelen, zodat bezems en borstels niet met elkaar in contact kunnen komen.
  • Hang de systemen niet boven uw apparatuur en voorkom hiermee druppelbesmetting op risicovolle, hygiënische oppervlakken. Kies liever voor een plek waar genoeg ruimte blijft bestaan onder het ophangsysteem, zodat uw borstels en bezems goed uit kunnen lekken.

 

Persoonlijk advies bij uw keuze

Het kan lastig zijn om het juiste systeem te kiezen voor uw organisatie. Als u na het afwegen van de keuzes voor een Vikan opbergsysteem geen beslissing kunt maken, of andere vragen heeft, dan kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten via +31 (0)345 – 72 49 00 of info@hygienesupply.nl, Zij helpen u graag verder.