Metaaldetecteerbare producten van Vikan

De nieuwe HACCP metaaldetecteerbare producten van Vikan zijn gemaakt van materialen die geschikt zijn om te gebruiken in de voedsel- en verpakkingsindustrie en zijn dankzij metaaldetectie en röntgen makkelijk op te sporen wanneer er resten achterblijven in het product. Door gebruik te maken van de nieuwe metaaldetecteerbare producten verbeter je de voedselveiligheid en kwaliteit van voedsel- en etenswaren.

Wat zijn metaaldetecteerbare producten?

Metaaldetecteerbare producten zijn voorwerpen die veel gebruikt worden in de voedselverwerkende industrie, denk aan roerspatels, handscheppen en -schrapers. Om te voorkomen dat er resten van deze voorwerpen achterblijven in het eindproduct wat voor consumptie geschikt is worden metaaldetecteerbare producten meestal gemaakt van metaal- en röntgendetecteerbare plastic of rubber. Deze kunststoffen bevatten standaardcomponenten met metaalpoeder. Zo zijn ze makkelijk te detecteren met metaaldetectie- of röntgenapparatuur.

Voordelen van metaaldetecteerbare producten

Regelmatig komt het nog voor dat consumenten productvreemde materialen aantreffen in hun etenswaren, zoals bijvoorbeeld glas, plastic of metaal. Dit brengt natuurlijk allerlei gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zich mee. Als voedselproducent wil je dit natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Door de metaaldetecteerbare producten van Vikan te gebruiken voorkom je dat die voorwerpen of stukjes daarvan in het voedsel voor de consument terecht komen. Bovendien is het gebruik van metaaldetecteerbare producten een vast onderdeel geworden van het HACCP-programma.

Waar worden metaaldetecteerbare producten gebruikt?

In de voedselproductie- en verpakkingsindustrie is het primaire doel het produceren en leveren van hoogwaardige, gezonde en veilige producten voor consumenten. Om dit doel te bereiken, is de implementatie van strikte kwaliteitscontrolemethode vereist om voedselbesmetting te voorkomen. Een van de meest voorkomende bronnen van voedselverontreiniging zijn kapotte of versleten materialen die gebruikt worden tijdens productie- en verpakkingsactiviteiten. Door metaaldetecteerbare producten te gebruiken voorkomen veel voedselproducenten dat die materialen in hun eindproduct terecht komen.

Soorten metaaldetecteerbare producten van Vikan

De HACCP metaaldetecteerbare producten van Vikan zijn gemaakt van een kunststofverbinding die de juiste ferromagnetische en highdensity-additieven bevat die tegelijkertijd metaaldetectie- en röntgendetectiesysteem kunnen activeren. Vikan heeft de volgende producten metaaldetecteerbare producten:

 

 

Heb je vragen over metaaldetecteerbare producten?

Heb je vragen of advies nodig over metaaldetecteerbare producten van Vikan? Neem dan contact met ons op. Hygienesupply.nl is namelijk dé specialist op het gebied van hygiëne in de horeca, gezondheidszorg, voedselindustrie, transportsector, detailhandel en onderwijs. Naast metaaldetecteerbare producten hebben wij nog andere producten voor hygiëne in ons assortiment, zoals desinfectiemiddelen, disposable kleding en Vikan gereedschappen.