Waar op letten bij het kopen van een goede industriële stofzuiger?

Omdat elk bedrijf of organisatie met specifieke of juist heel gevarieerde doeleinden een industriële stofzuiger wil kopen, zijn dit de punten waarmee u rekening moet houden om een goede keuze te maken.

 • Inventariseer om te beginnen waarvoor hij moet worden gebruikt. Als het bijvoorbeeld vooral gaat om het wegnemen van water of andere vloeistoffen, kies dan voor een waterzuiger, de beste optie voor nat reinigen.
 • Omdat elke klant een ander budget heeft, heeft Hygienesupply aanbod in elke prijsklasse, mits wij achter de kwaliteit staan. Want die moet immers gegarandeerd zijn.
 • Vanwege de indeling van de te reinigen ruimte of voor de veiligheid kan het soms een goede keuze zijn om een snoerloze stofzuiger te nemen.

Ontdek de voordelen van industriële stofzuigers van Numatic of Dibo

Omdat wij het beste voor onze klanten willen hebben, voeren wij de A-merken Numatic en Dibo. Ongeacht in welk type industrie u actief bent, zal u immers altijd een oerdegelijke en onverwoestbare industriestofzuiger willen hebben. Wij begrijpen dit voor de hand liggende gegeven en bieden daarom alleen maar het hoogste niveau qua kwaliteit. Daarom noemen wij hieronder de pluspunten, zodat u weet dat u een goed product koopt waarmee u nog jaren verder kunt.

 1. De buitenkant en toplaag zijn stootvast, vochtvrij en van niet te beschadigen roestvrij staal. Deze eigenschappen zijn natuurlijk logisch, want het gaat hier om apparaten voor regelmatige heavy duty inzet.
 2. Een professionele stofzuiger heeft een speciaal filter, zodat stofdeeltjes die zich eenmaal binnen in het apparaat bevinden, er onder geen beding nog uit kunnen komen, iets dat u vast wel kent van uw huishoudstofzuiger.
 3. Om verschillende redenen kunnen onze klanten een apparaat wensen dat weinig decibellen produceert. Vandaar hebben wij in het assortiment eveneens exemplaren met een zelf te regelen hi-lo schakelaar, zodat het productielawaai nooit teveel kan worden.
 4. U zal in het aanbod van deze webwinkel altijd de zuiger vinden van het type dat u wenst. de verschillen zitten hem met name in de vuilcapaciteit, het vermogen, wel of niet snoerloos, de omvang van het apparaat, de prijs en het type. Wat dit laatste betreft: in ons aanbod bevinden zich drie variaties: de roeststofzuiger, de stofwaterzuiger en het gewoone type.
 5. Ideaal zijn bij sommige modellen industriestofzuigers de zogeheten plugged cable snoeren, wat betekent dat ze bij een kabelbreuk zonder tussenkomst van een reparateur eenvoudig te vervangen zijn.

Overwegingen voor de aanschaf van een waterstofzuiger

Bij bepaalde toepassingen ligt de keuze voor een industriële waterstofzuiger het meest voor de hand. De waterzuiger is zeer snel. Op bepaalde plekken kan dit een voorwaarde zijn. Stel dat er in een horecabedrijf of in een supermarkt iets vochtigs omvalt, dan heeft u alles als de kippen weer schoon en droog. Want met deze apparaten kunt u namelijk nat en droog reinigen.

Behalve stof heeft een waterstofzuiger een multifunctionele bestemming. We hebben het dan over allerlei soorten vloeistoffen: dranken voor menselijk gebruik of regenwater, maar bijvoorbeeld ook industrieel afvalwater. Slechts bij een bepaalde hoeveelheid sterke chemische vloeistoffen is een waterstofzuiger niet geschikt.

Dit zijn de 5 voordelen van de waterzuigers:

 1. De capaciteiten zijn in de regel 9, 13 of 15 liter ketelinhoud.
 2. Voor een optimaal resultaat zijn aanvullingen mogelijk, zoals extra filtervoorzieningen voor een ´clean room omgeving´.
 3. Ook bestaan er extra snufjes om nog meer voordeel uit uw stofzuiger te halen. Denk aan handige uitschuifbare hendels en handvatten voor een verbetering van de ergonomie en het behoud van de stofzuigerslang.
 4. Daarnaast zijn er modellen met een plateau om andere schoonmaakspullen op te vervoeren, zodat deze altijd binnen handbereik zijn.
 5. Tot slot zijn er dan nog logische hulpstukken als opzetborstels.

Persoonlijk advies bij uw keuze voor industriële stofzuigers van Dibo of Numatic

Voor veel ondernemers is het niet eenvoudig om snel en verantwoord een keuze te maken voor de juiste industriestofzuiger van merken als Numatic of Dibo. Zeker omdat er in het assortiment uiteenlopende maten en soorten zijn. Neem daarom gerust eens een kijkje in deze webwinkel.

Als u verlangt naar advies, informatie of toch nog met vragen zit, dan kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van onze verkoopafdeling. Daardoor weet u zeker dat u de juiste industriële stofzuiger op het oog heeft, die voldoet aan de behoeftes van uw bedrijf of organisatie. Wie echt door de bomen het bos niet ziet, maakt al vele jaren een veilige keuze met de Numatic PPR240A. Dit is onze topper bij industrieel stofzuigen als het gaat om een goede prijs-kwaliteitverhouding.