FAQ over het gebruik van haarnetjes

1) Waar moet ik een haarnetje dragen?

Over het algemeen is het gebruikelijk dat u een haarnetje draagt in alle productieruimten waar producten worden ontvangen, opgeslagen, bewerkt of verpakt.

2) Waarom moet ik een haarnetje dragen?

Haren zijn niet alleen onhygiënisch maar ook erg onsmakkelijk. Als een consument een haar vindt in een van uw producten dan is de kans groot dat hij of zij dit product niet meer koopt of erger, hiervan melding maakt op de social media. Haren laten zich gemakkelijk meeslepen naar kwetsbare zones waar eventueel open product aanwezig is. Daarom is het altijd noodzakelijk om haarnetjes altijd op de juiste manier namelijk: Haren helemaal bedekt en tot over de oren.

3) Waarom moet ik ook een haarnetje dragen in productieruimten waar geen open product aanwezig is?

Haren zijn licht en kunnen daardoor gemakkelijk opdwarrelen en via kleding en schoenen een ruimte binnengesleept worden waar wel onverpakt product aanwezig is. De kans hierop neemt sterk toe zodra medewerkers in de non restricted area geen haarnetjes meer dragen. Wanneer dit gebeurt kunnen we ook wel spreken van kruisbesmetting.

4) Hoe moet ik mijn haarnetje dragen?

Het haarnetje draag je zo dat het alle haar en de oren afdekt. Dit is belangrijk, want ondanks dat meestal iedereen een haarnetje in productie draagt, worden er bij de meeste voedingsmiddelen bedrijven nog steeds klachten in product.

5) Waarom word er gekozen voor gekleurde haarnetjes?

De kleur van het haarnetje is vaak gekoppeld aan het type gebruiker. Bijvoorbeeld witte haarnetjes voor vaste medewerkers. En om wille van de veiligheid en herkenbaarheid van bezoekers is het bijvoorbeeld mogelijk om deze bijvoorbeeld een rood haarnetje te laten dragen.

6) Ik werk veel en lang in koude gebieden (koel-/vriescellen) en draag een muts. Moet ik daarnaast ook een haarnetje dragen?

Ja, ons advies is dat het haarnetje gedragen word onder de muts.

7) Ik draag een bril. Moeten de brillenpootjes over of onder het haarnetje gedragen worden?

De brillenpootjes worden onder het haarnetje gedragen.

8) Het haarnetje is bedoeld om te voorkomen dat we hoofdhaar verliezen, maar hoe zit het met behaarde benen en armen?

In productieruimten zijn ontblote armen of benen niet toegestaan. Deze moeten altijd afgedekt zijn door kleding. Niet alleen omwille van hygiëne, maar ook vanuit het oogpunt van veiligheid van personen. Alleen bij uitzonderlijke klimaatomstandigheden en met nadrukkelijke toestemming van het bijvoorbeeld het management, kan of mag hiervan worden afgeweken.

9) Mag ik met een haarnetje van buiten naar binnen lopen?

In principe wel, maar als je haarnetje vuil of beschadigd is, moet je dit vervangen voordat je de productieruimte betreedt.

10) Bij laswerkzaamheden vormt het haarnetje een veiligheidsrisico. Moet ik deze dan toch dragen?

Veiligheid gaat boven alles. Als het dragen van een haarnetje een risico vormt bij bepaalde werkzaamheden (bijvoorbeeld lassen), dan is het dragen ervan tijdens die specifieke werkzaamheden niet verplicht. Dit kan eventueel worden vastgesteld aan de hand van een taakrisicoanalyse of werkvergunning. Bij dergelijke werkzaamheden mag er geen onverpakt product aanwezig zijn en vindt altijd een reiniging plaats aan het einde.

 

Disposables Haarnetjes

Hygienesupply is de leverancier op het gebied van disposables en wegwerpkleding. Dit betekent dat wij een groot assortiment handschoentjeshaarnetjesoverschoenen en schorten op voorraad hebben van het merk CMT Disposables. Onze adviseurs kunnen u vrijblijvend op de hoogte stellen van de mogelijkheden binnen het CMT assortiment .Heeft u vragen over wegwerpkleding of heeft bent u opzoek naar een vrijblijvende prijsopgaaf kunt u altijd contact opnemen met 0345-724900 of viainfo@hygienesupply.nl

Schrijf u in op onze nieuwbrief en blijf op de hoogte!

Wilt u meer informatie over wegwerpkleding en disposables dan kunt u contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief.

 

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche