Hard Houten vloer schoonmaken

Alhoewel houten vloeren van nature robuust zijn, zijn hardhouten vloeren ook erg gevoelig en kunnen daardoor gemakkelijk schade oplopen wanneer ze verkeerde behandeld worden. De beste manier om een hardhouten vloer schoon te maken is om gedisciplineerd licht, maar regelmatig schoon gemaakt word. Op deze wijze voorkomt u dat er vuil, zand en stof zich ophopen op de vloer. Zoals eerder gezegd is een regelmatig stofzuigbeurt en veegbeurt voldoende om ophoping van vuil te voorkomen. Wanneer u op een juiste en consequente manier uw vloer reinigt zal dit het periodiek onderhoud vergemakkelijken.

De beste manier om een houten vloer te reinigen

Voor de periodieke schoonmaak van een houten vloer zal er een iets grondigere aanpak vereist zijn dan bij de dagelijkse reiniging. Op dit moment is het ook belangrijk dat u enige kennis van zaken heeft. Mocht u twijfelen over uw eigen deskundigheid raden wij altijd aan een professional te raadplegen.

Bepaal voordat je begint met de werkzaamheden eerst wat voor soort houten vloer je hebt. Als deze bijvoorbeeld geseald is, kan je iets meer water gebruiken dan normaal. Is de vloer onbehandeld of gelakt moet je zeer zuinig omgaan met het gebruik van water. Mocht je twijfelen gebruik dan weinig water en raadpleeg wederom een professional.

Houten vloer reinigen met beschermende coating

Stap 1: Creëer een wateroplossing door een geschikte vloerreiniger te gebruiken die speciaal bestemd is voor hout. Gebruik in geen geval een schoonmaakmiddel op basis van bleek, of een meubel wax of spray. Dit soort sprays kunnen zorgen voor vlekken in het hout.

Stap 2: Dweil de vloer met de wateroplossing. Bij hardnekkige vervuiling kan je een microvezeldoek met een klein beetje puur geschikt schoonmaakmiddel en poets daarmee de vlek weg.

Stap 3: Dweil vervolgens de vloer opnieuw met schoon water (zonder toevoeging) Maak de vloer niet te nat maar klamvochtig. Op deze manier kunt u zich ervan verzekeren dat er geen overtollig schoonmaakmiddel achterblijft op de vloer.

Stap 4: Laat de vloer drogen.

Houten vloeren reinigen zonder beschermende coating

Stap 1: Wanneer je een vloer wilt gaan reinigen die gelakt is of misschien wel helemaal geen afwerking hebben is het beste methode om deze te dweilen met alleen water of gedestilleerd water met microvezel. In dit geval is het verstandiger geen schoonmaakmiddel te gebruiken.

Stap 2: Dweil het oppervlak met een microvezel mop maar gebruik hierbij zo weinig mogelijk water. De microvezelmop moet klamvochtig zijn en volledig uitgeknepen.

Stap 3: Bijzonder vuile stukken kunnen gereinigd worden met een neutral reinigingsspray, waarna de vlekken weggepoetst kunnen worden met een microvezeldoek.

Stap 4: Omdat er bij deze methode weinig tot geen water gebruikt word zou het normaal gesproken niet nodig hoeven zijn de vloer te drogen. Mocht u hier toch over twijfelen kunt u schone droge microvezel mop gebruiken om de vloer droog na te wrijven.

Extra tips voor het reinigen van een houten vloer

Wanneer u voor het eerst gebruik gaat maken van een reinigingsmiddel is het altijd aan te raden om dit te proberen op een plek uit het zicht. Mocht het reinigingsmiddel schade opleveren dan zit dit niet in het zicht. Vaak is het ook aan te raden niet meer te switchen van product.

Wees op alle type houten vloeren zuinig met water. Wanneer er overmatig water gebruikt word kan het zijn dat de houten vloerdelen krom trekken.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over het reinigen van vloeren kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief..

 

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche