Linoleum: een uniek materiaal

Zoals we in de inleiding al aangaven, is linoleum een product dat is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Hierbij moet u onder meer denken aan bepaalde soorten hars, kurk, lijnoliën, houtmeelsoorten en kalksteen. Linoleum vloeren zijn verder gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. De uitstraling van linoleum is uniek en met geen andere vloersoort te vergelijken. Het is een duurzaam product dat bij een juiste aanpak van het linoleum onderhoud een indrukwekkende lange levensduur heeft, namelijk tot wel 25 jaar!

De voordelen van linoleum

Er zijn veel redenen om voor een linoleum vloer te kiezen. Zoals al gezegd schaft u er een duurzame vloer mee aan waar u vele jaren plezier van zult hebben. Het volledig gladde oppervlak van de vloer is niet alleen geluiddempend, maar ook zeer hygiënisch. Omdat micro-organismen niet gedijen op dit materiaal, leent linoleum zich zelfs voor locaties waar hygiëne een topprioriteit is, zoals ziekenhuizen. De vloer is bovendien zodanig slijtvast dat hij ook voor een kantooromgeving de ideale keuze is. Naast dit alles heeft linoleum ook in esthetisch opzicht veel te bieden: het is verkrijgbaar in ontelbaar veel dessins en kleuren.

Dagelijkse reiniging

Een linoleum vloer schoonmaken is beslist makkelijker dan u denkt. Met het juiste linoleum schoonmaakmiddel houdt u de vloeren in uw woning of bedrijfspand moeiteloos in topconditie. Een linoleum vloer schoonmaken heeft een dagelijks en een periodiek aspect. Voor de dagelijkse reiniging verwijdert u in ieder geval los vuil en stof, bijvoorbeeld met een bezem of veger. Vlekken zijn doorgaans eenvoudig met handwarm water en een schoonmaakdoekje weg te halen. Indien nodig kunt u de vloer, met een voor linoleum geschikt reinigingsmiddel, en een mop behandelen. Met deze eenvoudige handelingen legt u de basis voor een lange levensduur.

Periodieke reiniging

Naast de dagelijkse reiniging heeft de conditie van uw vloer ook baat bij een periodieke vorm van reinigen. Ondanks de dagelijkse aandacht kan de kwaliteit van de vloer op het oog op den duur toch minder worden. Intensief gebruik laat na verloop van tijd altijd zijn sporen na. Door middel van een grondigere manier van schoonmaken knapt uw vloer echter zienderogen op en kunt u er weer geruime tijd plezier van hebben. Een vloer die in het gebruik ‘dof’ is geworden, herkrijgt zijn oorspronkelijke glans door een grondige schrobbeurt met een schrobber enmet een passend reinigingsmiddel en een stevige borstel. Daarna dient u de vloer te moppen met mircrovezel met schoon water en te laten drogen. Vervolgens gebruikt u een speciaal schoonmaakmiddel dat een ‘zeepfilmpje’ over de vloer legt en laat u de vloer nogmaals volledig drogen alvorens hem weer te belopen.

Makkelijk in het onderhoud

Linoleum schoonmaken is minder ingewikkeld en tijdrovend dan het klinkt. In feite vergt iedere soort vloerbedekking het nodige onderhoud. Bij een willekeurige andere vloerbedekking profiteert u echter niet van alle voordelen die linoleum u biedt. Als u zich eenmalig verdiept in het onderhoud van uw vloer (en desgewenst het advies van een expert inwint) én het juiste linoleum schoonmaakmiddel gebruikt, is linoleum onderhoud bijzonder eenvoudig!

Andere vloersoorten schoonmaken

Bent u in het bezit van een ander type vloer dan een PVC vloer en op u bent op zoek naar reinigingsadvies voor deze vloer kunt u deze op de volgende pagina’s vinden.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over het reinigen van vloeren kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief..

 

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche