Tapijt is zeer populair in Nederland

In Nederland is tapijt de meest gebruikte soort vloerbedekking. Het heeft een aantal voordelen. Zo is er allereerst veel keus in kleuren, structuur en motieven waardoor het perfect past bij uw huis. Daarnaast is tapijt ook steeds meer vertegenwoordig in kantoren en bedrijfsruimten. Zo is de kans dat u slaagt met het uitzoeken en kopen van tapijt erg groot. Verder voelt het prettig aan en is het niet vervelend om op blote voeten rond te lopen. Koude voeten zult u er namelijk niet door krijgen. Het isoleert goed doordat warmte gemakkelijk vastgehouden kan worden tussen de pooldraden van het tapijt. Ook wanneer u bijvoorbeeld in een flat woont, is het aangeraden. Het zorgt namelijk ook voor isolatie van geluid. Zo hebben de buren minder last van uw geluiden en is het dus prettig voor elkaar om te kiezen voor vloerbedekking. Er zijn natuurlijk ruimtes waarin tapijt niet ideaal is, zoals in de keuken, maar in vele andere ruimtes van het huis is het zeker een aanrader.

Vlekken reinigen van tapijt

De vloerbedekking reinigen kan met allerlei middeltjes, maar er is een ding dat u hoe dan ook niet moet doen, en dat is wrijven op de plek waar gemorst is. Ook wanneer u het schoonmaakproduct op een doekje heeft, zorg dan dat u niet wrijft. U kunt altijd het beste deppen. Op deze manier wordt de vlek niet groter gemaakt. Een simpele tip is om een combinatie van water en schoonmaakazijn te gebruiken. Het beste hiervoor is warm water. Meng dit samen en doe dit op de vlek. Overigens is het heel handig om dit met een plantenspuit te doen, zodat het alleen op de vlek komt en niet op de rest van de vloerbedekking. Dep vervolgens op de plek tot het papiertje schoon is.

Een andere mogelijkheid is een vloerbedekking reiniger. De vloerbedekking schoonmaken gaat hiermee erg gemakkelijk en snel. Het enige probleem: deze apparaten zijn niet goedkoop en daardoor is dit vaak niet rendabel voor een klein stukje tapijt. Echter voor bedrijven met heel veel m2 tapijt zou dit een uitkomst zijn. Een sproei extractie machine van Numatic is zo’n machine waarmee u snel en eenvoudig grote oppervlakken tapijt kunt reinigen. Zo is uw vloerbedekking binnen korte tijd en relatief goedkoop weer schoon.

Vlekken reinigen uit kleden

Een kleed reinigen is eigenlijk hetzelfde idee als het reinigen van vloerbedekking. Ook hiervoor kunt u kiezen voor een tapijtreiniger, maar voor een klein vlekje is dat wellicht zonde van het geld. Wanneer u echter veel vlekken heeft in een kleed, is een kleed reinigen het beste bij een bedrijf dat dit doet. Zo krijgt u uw kleed terug als nieuw en kunt u weer een hele tijd vooruit. Kauwgom verwijden uit het tapijt

Kent u het probleem van kauwgom in de vloer? Het lijkt iets dat er nooit meer uit zal gaan, maar zelfs dit soort problemen kunnen vaak gemakkelijk worden opgelost. Een tapijtreiniger is hiervoor niet nodig. Een simpele tip: houd een ijsblokje tegen de kauwgom aan die vervolgens hard wordt. Hierna is het stuk kauwgom gewoon op te pakken. Dat is nog een gemakkelijk vloerbedekking reinigen! Vloerbedekking schoonmaken kunt u ten slotte ook nog doen met Vanish. Een middel dat ook speciaal voor vlekken op kleding is. Zelfs hardnekkige vlekken zoals inkt kunnen ermee uitgehaald worden. Al met al zijn er dus behoorlijk wat opties, maar het is net wat bij u en uw budget past!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting!

Wilt u meer informatie over het reinigen van vloeren kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen via + 31 (0)345-724900. Bent u geïnteresseerd in de updates over hygiëne die wij hier regelmatig plaatsen dan kunt u zich hiernaast inschrijven op onze nieuwsbrief..

 

Waarom moet u zich inschrijven op onze nieuwsbrief?

✔ Ontvang 5% korting op uw volgende aankoop

✔ Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de hygienebranche

✔ Ontvang hygiëne gerelateerde tips & tricks

 

* u ontvangt maximaal 1 email per maand en uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Voornaam
Achternaam
Email
Niche