Nauwkeurige aanpak van schoonmaak essentieel voor bedrijven in voedselketen

We schrijven dit blogartikel vanwege signalen die we ontvangen onder bedrijven uit de industrie, horeca, voedselproductie en grootkeukens. Veel ondernemers die met voeding werken hebben immers een sterke focus op zaken als voedselhoudbaarheid, verpakking, omzetsnelheid en efficiency, maar onderbelicht is vaak het treffen van de juiste schoonmaak oplossingen. Dit biedt immers de garantie voor het behoud van een kwalitatief goed product of zelfs het voorkomen van calamiteiten.

Effectief schoonmaken is onterecht een ondergeschoven kindje. Want elk bedrijf in de voedingsmiddelensector is erop gebrand om calamiteiten te voorkomen in het productieproces. Zodra er bijvoorbeeld per ongeluk iets afwijkends belandt in producten, uiteenlopend van een schroefje tot chemicaliën, is het alle hens aan dek. Want als een camerateam van het NOS Journaal bij u de oprit oprijdt, is het te laat om uitgestelde maatregelen in te voeren. Als uw product hiermee de media haalt kan het op verschillende manieren leiden tot boetes, ontslagen of faillissementen, bij u of eventuele toeleveringsbedrijven.

U bent al goed op weg met het strikt naleven van de HACCP en ISO normen

Als grote webwinkel voor artikelen op het gebied van schoonmaak, reiniging en onderhoud voor onder meer de voedingsindustrie is net als bij u voedselveiligheid is hét aandachtspunt. Hygiëne en versheid gaat boven alles. Zoek daarom de juiste al dan niet locatiespecifieke schoonmaakartikelen als contactloze zeepdispensers, hogedrukreiniging, enzovoorts, om niets aan het toeval over te laten.

Een belangrijke mijlpaal is de vernieuwde wetgeving van de ISO 22000:2018 waaraan iedereen in de voedingsindustrie en levensmiddelensector in uiterlijk 2021 moet voldoen. In dit blogartikel treft u nog eens puntsgewijs wat de voorschriften van de ISO wetgeving voor u inhouden: https://www.hygienesupply.nl/blog/voedingsmiddelenindustrie/iso-regeling/ Ook zijn alle goede schoonmaakproducten in de lijn van de voedselveiligheid regels van de HACCP. Meer hierover kunt u lezen in dit blogartikel: https://www.hygienesupply.nl/haccp-brc6/

Schoonmaak in de voedselverwerkende omgeving gebeurt vaak buiten kantoortijden en onder lage of hoge temperaturen. Onderzoek of de arbeidsomstandigheden hiervan mogelijk kunnen worden verbeterd, zonder dat uw continu productieproces daarvan hinder ondervindt. Ook geven verschillende grote bedrijven hun personeel zeen eigen scholing of sturen hen op cursus voor hygiëne en desinfectie.

De kwaliteit van schoonmaak en hygiëne verbeteren met hoogwaardige schoonmaakartiklen

Doet u al aan schoonmaakartikelen met ingebouwde metaaldetectie? Als u zich de krantenkoppen herinnert over spijkers en scheermesjes in voedsel, zal u niets liever willen. Voorbeelden van voedingsgeschikte schoonmaakartikelen met metaaldetectie zijn onder andere handscheppen, pleisters of een metaaldetectie test kit.

Een topper onder onze klanten op het vlak van efficiency is hogedrukreiniging met een passend voedingsgeschikt reinigingsmiddel. Hiermee kunt u op een snelle en makkelijke manier het ergste vuil alvast weg te halen om besmetting en andere zaken t voorkomen. Tips en inspiratie vind u onder andere hier op onze pagina’s waterslangen, sproeilansen of spuitpistolen.