0
Shopping Cart

item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

GRATIS VERZENDING VANAF € 150 | SNELLE LEVERING | BESTELLEN OP REKENING

+31 (0)345 - 72 49 00

Nitril handschoenen: gepoederd en poedervrij

Nitril wegwerphandschoenen voorkomt latex allergie

Nitril handschoenen worden geproduceerd van synthetische polymeren. Deze wegwerphandschoenen zijn qua gevoel zo goed als vergelijkbaar met de latex handschoenen. Echter deze latexvrije handschoenen kunnen wel gedragen worden door mensen met een latex allergie. Bijkomend voordelen van nitril handschoenen is dat ze zeer sterk zijn en daardoor ook goed bestand tegen scheuren en perforatiegaten. In tegenstelling tot de latex handschoen is de nitril handschoen ook bestand tegen oliën en vetten en zuren. Vaak worden de nitril wegwerphandschoenen ingezet in branches waar gevaar schuilt op overdraagbare ziektes, besmettingen, kruisbesmetting of ter bescherming van de handen tegen bepaalde vloeistoffen.

Disposable nitril wegwephandschoenen

Het woord disposable zegt het eigenlijk al. Dit soort handen zijn ontwikkeld voor eenmalig gebruik. Dit betekent dat wanneer u de handschoenen na gebruik wegwerpt en nieuwe handschoenen gebruikt u bijdraagt aan een hygiënische productie of patiënt veilige omgeving. Daarnaast hebben de CMT Nitril handschoenen het keurmerk om in contact te mogen komen met voedingsmiddelen. Indien u de nitril handschoenen combineert met de overige disposable wegwerpkleding van CMT bent u verzekerd van de juiste bescherming voor zowel uzelf als uw product of patiënt.

Nitril wegwerphandschoenen gepoederd of poedervrij?

Het poeder dat op de handschoenen gebruikt wordt is afkomstig van maiszetmeel. Dit poeder wordt gebruikt voor een aantal redenen. Zo wordt het aantrekken van de nitril handschoen een stuk eenvoudiger door de poeder. Daarnaast neemt het vocht en zweet op en verhoogt het het draagcomfort tijdens langdurig gebruik. Uiteraard bestaat door de gepoederde handschoen ook het gevaar dat het poeder terecht komt in uw product. Er kan op deze wijze kruisbesmetting ontstaan. Wanneer dit uit hygiënisch oogpunt niet wenselijk is dan raden wij aan om de ongepoederde nitril handschoenen te gebruiken. De nitril handschoen gepoederd is dus wat comfortabeler en de nitril handschoen poedervrij kan in.

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
CMT Nitril Handschoen Poedervrij Blauw

CMT Nitril Handschoen Poedervrij Blauw

€ 9,25 Excl. BTW € 11,19 Incl. BTW
CMT Nitril Handschoenen Poedervrij Paars (food grade)

CMT Nitril Handschoenen Poedervrij Paars (food grade)

€ 70,00 Excl. BTW € 84,70 Incl. BTW

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Zwarte en blauwe nitril wegwerphandschoenen

Nitril wegwerphanschoenen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Zo zijn er zwarte nitril wegwerphanschoenen en blauwe nitril wegwerphandschoenen. Beide kleuren, dus zowel de blauwe als zwarte nitril wegwerphandschoenen zijn beschikbaar in de poedervrije versie. Het gebruik van kleuren bij uw nitril wegwerphandschoenen biedt u de mogelijkheid om de nitril handschoen toe te wijzen aan een bepaalde zones of veiligheidsniveau. Op deze wijze is het mogelijk om kruisbesmetting tot een minimum te beperken. Tevens voorkomt u met een nitril handschoen de gevolgen van een latex allergie.