Vikan in de Gezondheidszorg

 

Unieke producten voor unieke uitdagingen

Klinische veiligheid en het vermijden van ziekenhuisbacterie is de belangrijkste pijler achter de strenge hygiëneregels en Arbowetgeving die gericht zijn op de gezondheidszorg . Het voorkomen van de verspreiding van infecties vereist een klinisch schone omgeving, terwijl een zichtbaar schone werkomgeving de patiënten en bezoekers verzekert van een hoog niveau van hygiënische reiniging.

Vikan - Verwijderen van Bacteriën

Dagelijkse reiniging van verontreinigde oppervlakken kunnen het verschil zijn tussen leven en dood echter het stelt hoge eisen aan het reinigingspersoneel maar ook zeer zeker aan de gebruikte apparatuur.
Vikan microvezel moppen en doeken zijn klinisch bewezen dat ze 99,9% van de bacteriën verwijderen. Tevens is met het gebruik microvezel opbouw van kleverig chemisch residu verleden tijd.

Het is niet alleen zo dat opgedweild vuil en bacteriën opgenomen worden door de vezels maar het zorgt er ook voor dat de gebruiker de vloerdoek kan verwijderen zonder deze aan te raken dankzij ons eenvoudige kliksysteem. Dit vermindert het risico van besmetting van andere oppervlakken. Het vuil wat vast zit in de vezels kan alleen worden verwijderd door het wassen van het materiaal bij de aanbevolen temperatuur. Tevens worden op die temperatuur ook de bacteriën gedood en wordt de microvezel doek thermisch ontsmet.

Het kleurcoderingssysteem vermindert het risico op kruisbesmetting nog verder als dweilen en doeken welke gebruikt worden in klinische ruimten visueel gescheiden worden van dweilen en doeken welke gebruikt worden op verzorgingsafdelingen of sanitairvoorzieningen.

Bespaar tijd met Vikan

Het bereiken van hogere standaard tijdens reinigingsprocedure is een tijdrovende taak. Maar het Vikan systeem verzekert uw medewerkers ervan dat ze hun tijd effectief en efficiënt kunnen benutten.
Elke werkwagen van Vikan is voorzien van speciaal geselecteerde vooraf klaargemaakte wasbare microvezel dweilen en doeken die kunnen worden ingezet voor een specifieke taak op een specifieke afdeling of in een daarvoor bestemde klinische omgeving.

Vermindert uitglijden en vallen

De vooraf klamvochtig klaargemaakte dweilen en doeken zijn efficiënter in het reinigen van vervuilde gebieden dan de conventionele natte moppen en er is geen noodzaak meer om grote emmers met water mee te transporteren. Tevens is het een stuk veiliger omdat vloeroppervlakken klamvochtig worden gereinigd waardoor vloeren sneller droog zijn en gladheid voorkomen kan worden. Bovendien voorkomt u natte gebieden waar bacteriën zich kunnen ontwikkelen.