Functionele en hippe Sanita zuster klompen voor medische beroepen

Iedereen kent wel dat ouderwetse beeld van personeel in ziekenhuizen of andere zorginstellingen waarbij iedereen loopt op saaie en lelijke medische klompen. De kwaliteit is ongetwijfeld oerdegelijk, maar aan het uiterlijk is veel aan te merken. Er valt immers geen enkel spoor van een hip of trendy design te ontdekken, iets dat vooral vrouwen in de zorg op prijs stellen. Want als het gaat om medische of verpleegkundige klompen, ook wel zusterklompen genoemd, lijken deze altijd van oudsher een saai en stoffig imago te hebben. Gelukkig veranderen de tijden. Het begint erop te lijken bij zorginstellingen of dit nog steeds een juiste conclusie is. Misschien is het wel tijd om onze kijk op deze onmisbare hulpmiddelen uit ziekenhuizen en de bejaardenzorg eens bij te stellen.

De functie van medische klompen

Zijn medische klompen of OK klompen nou eigenlijk alleen maar gemakkelijk en comfortabel in gebruik, maar verder zo saai als het Groningse landschap? Of hebben de zogenaamde zuster klompen nog meer te bieden dan alleen functionele eigenschappen die in de zorgsector van groot belang zijn? Het is alom bekend dat veel mensen met een baan in de zorg fysiek zwaar werk doen. Juist daarom is het van belang dat wat het personeel in de zorg aan de voeten draagt bijdraagt aan comfort en verlichting van het vaak zware werk. Dit voorkomt lichamelijke ongemakken, blessures, pijn in de voeten of de rug en daarmee uitval van medewerkers. Dit soort ongemakken moeten natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen worden. Daardoor ligt uiteraard een keuze voor ergonomisch verantwoorde schoenen voor de hand.

Modern design in combinatie met functionele eigenschappen

De medische klompen kennen unieke eigenschappen zoals schokabsorberende voetzolen. Ook de anatomisch correcte voetbedden die de verpleging klompen standaard bevatten, stimuleren elke medewerker in de zorg om een juiste houding aan te nemen. Daarnaast komt dan ook nog eens dat de zogeheten zuster klompen een hygiënische functie hebben. Ze zijn immers makkelijk afwasbaar, zonder dat dit het materiaal aantast of de levensduur korter maakt.

Onder schoenzolen leven gemiddeld 66 miljoen organismen

Volgens onderzoek van Good Morning America leven gemiddeld zo’n 66 miljoen bacteriën onder onze schoenzolen. Natuurlijk zijn deze niet allemaal gevaarlijk voor onze gezondheid. Bedenk echter wel dat u als medewerker in de zorg tot een risicogroep behoort. Bovendien hebben diverse soorten patiënten in veel gevallen een verminderde weerstand.

Een belangrijk voordeel van medische klompen is dat personeel in de zorg ze kan aantrekken of uittrekken zonder dat hierbij de handen nodig zijn. Dit draagt vanzelfsprekend bij aan een hogere hygiënische standaard, wat uiteindelijk ook effect zal hebben op de zo gewenste vermindering van de kans op infectie onder patiënten.

Maak een keuze voor medische klompen met frisse kleuren of met stippen

In de kopjes hierboven heeft u kunnen lezen over de voordelen van klompen gericht op de zorgsector en wat dat voor u en uw patiënten kunnen betekenen. Maar: het oog wil natuurlijk ook wat. Voor met name het vrouwelijke personeel in de zorg, hier toch altijd al in de meerderheid, is het uiterlijk van de verantwoorde schoenen net zo goed van belang. Want ook onder werktijd wil iedereen er leuk uitzien, of hip en trendy zijn.

In de vele kilometers die mensen lopen in de zorg zijn ze immers de hele werkdag onlosmakelijke verbonden met hun zorgklompen. Je komt als zorgprofessional dagelijks veel mensen onder ogen en je voelt je beter als je er leuk uitziet. Ook wil je jezelf natuurlijk niet associëren met het saaie karakter die de klompen voor de zorg en ziekenhuizen in een ver verleden nog hadden. Met nadruk op het woord ‘hadden’, want tegenwoordig zijn de zuster klompen gelukkig in tal van kleuren leverbaar, dus niet alleen maar in de traditionele oerkleuren zwart en wit.

Het in schoeisel voor de zorg gespecialiseerde Deense merk Sanita heeft verschillende trendy en hippe designs voor werkklompen ontwikkeld. In het assortiment van zorgmerk Sanita zit tegenwoordig een ruime keuze, met allerlei vrolijke en felle kleuren. Denk hierbij aan mooie frisse tinten als jeansblauw, wit met rode stipjes of vrolijke prints met bloemetjes. Tegenwoordig is het dus mogelijk om niet alleen functionele zuster klompen te kopen, maar ook nog leuke modellen waarmee je gezien wil worden. Ideaal dus om voorgoed af te rekenen met het stoffige karakter van de traditionele zuster klomp, want de tijden zijn definitief veranderd.

Snelle levering en goede klantenservice bij Hygienesupply

Natuurlijk adviseren wij van Hygienesupply onze klanten graag welke schoen het beste bij past bij welke persoon, afdeling, zorgtak of werkzaamheden. Op onze website tref je daarvoor de nodige nuttige informatie. Voor vragen of informatie over Sanita werkklompen kun je natuurlijk altijd bellen of mailen. Onze adviseurs zullen ruimschoots de tijd nemen om eraan bij te dragen dat jij of de collega’s van je afdeling met het juiste paar medische klompen aan de slag gaat.

Daarnaast kunnen wij op werkdagen binnen 24 uur de klompen al leveren. Bij deze gespecialiseerde klompen voor de zorg geldt standaard een garantietermijn van 6 maanden, indien de medische klompen op een correcte wijze zijn gebruikt. Kortom, met het juiste advies en met de juiste medische klomp heeft iedereen in de zorgsector twee partners in de dagelijkse uitrusting die onmisbaar zijn voor een hygiënische, gezonde en veilige werkomgeving.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Product uitlichten in een blog

Nulla libero purus, rutrum eu feugiat non, maximus eu odio. Quisque auctor justo eu sapien iaculis accumsan. Duis dapibus tellus lacinia ultrices porttitor. 

Phasellus pretium non ipsum quis elementum. Etiam luctus elementum enim vitae egestas. Integer vestibulum, neque eu efficitur dapibus, eros massa molestie lorem, quis molestie lacus diam ac velit. Duis feugiat eros ipsum. Nunc pulvinar ante diam, quis hendrerit tortor luctus et. 

Nam id dolor purus. Pellentesque semper tellus ut dolor porta dignissim. Integer velit purus, lacinia at tincidunt a, vestibulum vel nulla. Vestibulum cursus lorem a ullamcorper varius. Pellentesque consequat sit amet massa at ornare. Integer dignissim viverra orci, at accumsan sem pellentesque in.