Hygiënisch ontwerp van borstels

Geboorde en geniete borstels worden gemaakt door een gat in het borstelblok te boren, en vervolgens er haren in te nieten. Hogere kwaliteit borstels van deze variant hebben slechts kleine openingen in de buurt van het bevestigingspunt, waardoor het minder waarschijnlijk is dat dingen er in vast komen te zitten. Lagere kwaliteit borstels kunnen problemen veroorzaken zoals het uitvallen van haren. Daarbij is de kans dat er haren verborgen zitten in de borstel groter, en uiteindelijk zullen die haren gaan vermenigvuldigen. Een hoge kwaliteit borstel van dit type is dus voor voedselbewerking zeer geschikt.

Met hars ingestelde borstels worden gemaakt door gaten te boren in het blok en door hars toe te voegen voor extra stevigheid en beveiliging. Maar, hars mag geen contact maken met voedsel, aangezien dat voor besmettingen kan zorgen. Hars komt vaak vast te zitten tussen de borstels en valt er dan uit, wat deze variant dus niet geschikt maakt voor de voedselproductie.

Vikan Smalle Reinigingsborstel Lange Steel Hard 4185

Ultra Safe Technology (UST) -borstels van Vikan verbeteren de retentie van borstelharen en hygiëne van borstel. Deze innovatieve borstels hebben een unieke constructie en design. De borstelharen worden volledig gevormd in individuele “borstelharenbeveiligingseenheden”. Die eenheden worden vervolgens direct in het borstelblok gegoten, waardoor gaten, openingen en vervuilingsvallen niet kunnen ontstaan. Vanwege deze productietechniek, is het ook nog eens zeer eenvoudig en efficiënt deze te reinigen. Deze ultra-hygiënische borstels zijn ideaal voor de industriële voedselproductie zoals levensmiddelen.

Borstelhaar stijfheid

Zachte haren kunnen gemakkelijk fijne deeltjes opvegen, maar ze missen de stijfheid die nodig is om groter vuil op te ruimen. Stijve haren kunnen deze grote deeltjes verplaatsen, maar ze zijn geneigd om fijne poeders te missen. Het kiezen van de juiste borstelstijfheid voor elke taak kan een enorm verschil maken in de efficiëntie en bruikbaarheid van de borstel.

Zachte borstelharen zijn lang en fijn, waardoor ze gemakkelijk poeders en kleine deeltjes zoals stof, bloem en zout kunnen opvegen. Ze zijn ook ideaal voor gebruik met water en reinigingsmiddelen om, bijvoorbeeld, wasbanken te wassen.

Middelgrote borstelharen zijn ideaal voor nat en droog gebruik. Ze kunnen grotere voedseldeeltjes zoals groente- en fruitschillen wegvegen en zijn enigszins efficiënt bij het vegen van poeders.

Stijve borstelharen zijn goed in het opruimen van grote voedseldeeltjes of het schrobben van vastzittende rommel. Ze kunnen ook worden gebruikt met water en reinigingsmiddelen om zelfs de moeilijkste brokstukken te verwijderen.

Zachte/gespleten borstelharen zijn borstelharen met gespleten haarpunten om meer water en reinigingschemicaliën vast te houden voor het wassen van wasbanken.

Type borstels

Countertop

Deze borstels worden gebruikt voor het vegen en reinigen van bijvoorbeeld aanrechten. De Countertop handborstel is ideaal voor hetbereiken van gebieden met nauwe ruimtes. Countertopborstels zijn uitstekend geschikt voor vegen en worden geleverd met verschillende soorten haren om tegemoet te komen aan verschillende soorten deeltjes en omstandigheden (fijn, groot, vochtig, droog). Ze kunnen ook met een stoffer worden gebruikt.

Nagelborstel / Handborstel

Deze borstels vereisen dat er direct druk op het borstelblok wordt gezet, waardoor ze geschikt zijn voor gebieden waar het oppervlak wat je probeert schoon te maken binnen handbereik zijn. Deze borstels worden vaak gebruikt om tafels, snijplanken en emmers te schrobben. Versies met gehoekte haren zijn ideaal om in hoeken te reiken.

Borstel met korte steel

Door de ergonomische handgrepen van de borstel, voorkom je vermoeidheid en zijn daardoor geschikt voor allerlei soorten muren, tafels en apparatuur. Als je soms iets meer kracht nodig hebt, kan je de borstel ook bij het borstelblok vastpakken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten haren.

Borstel met lange steel

De ergonomische lange handgreep zorgt voor eenvoudig toegang tot machines, diepe emmers, containers en andere plekken waar een groter bereik nodig is. Ze kunnen worden gebruikt als een schrobborstel als je ze omdraait en de borstelkop grijpt.

Utiliteit/Diversen

Deze borstels worden gebruikt voor gespecialiseerde reinigingen. Borstels met een handbescherming maken, bijvoorbeeld, het reinigen van een komsnijder veiliger en laten de machine reinigen zonder te worden gedemonteerd. Flessenborstels reiken tot in buizen, kleppen en flessen. Ze worden vaak gebruikt als een multifunctionele schrobborstel. Of natuurlijk speciaal voor de afwas

De juiste hulpmiddelen maken schoonmaken efficiënter en effectiever. Als u hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste borstel voor uw behoeften, neem dan contact met ons op!