Wat zijn schaduwborden?

Schaduwborden zijn speciale ophangsystemen die ideaal zijn voor het gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. De borden zorgen ervoor dat uw schoonmaakgereedschap op een vaste plaats komt te hangen. Op het schaduwbord vindt u silhouetten van de schoonmaakartikelen die u vaak gebruikt. Op deze manier weet u precies welk gereedschap op welke plek moet hangen en dus ook welke artikelen eventueel nog missen. Daarbij zijn de borden van Vikan geheel naar uw wensen samen te stellen.

De Lean 5S methode: sorteren en ordenen van uw

Werkt u binnen de voedingsmiddelenindustrie? Dan klinkt de 5S methodeu vast niet onbekend in de oren. De 5S methode is een tool binnen Lean Six Sigma waarmee u als bedrijf tijdsverspilling tegengaat, uw werkplek organiseert en de productiviteit verhoogd. 5S staat voor een vijftal stappen die u kunt ondernemen om uw werkplek – en die van uw collega’s en/of werknemers – overzichtelijk maken.schoonmaakgereedschap

Allereerst is het van belang dat u uw werkplek opruimt en onderscheid maakt tussen belangrijke zaken en minder belangrijke. De tweede stap in dit proces is het sorteren en ordenen van uw schoonmaakgereedschap. Dit doet u eenvoudig door gebruik te maken van onze schaduwborden. Vervolgens is het van cruciaal belang dat u deze artikelen schoonmaakt en ook schoonhoudt. Op deze manier voldoet u als organisatie aan de richtlijnen van HACCP en verhoogt u daarbij ook de voedselveiligheid. Het doel van deze methode is natuurlijk dat u deze methode ook vasthoudt en dat u hiermee een gezamenlijk schoonmaakplan opstelt. Een schone en hygiënische werkplek maakt werken immers een stuk leuker!

De voordelen van het gebruik van schaduwborden binnen uw bedrijf

Wanneer u gebruikmaakt van de schaduwborden van Vikan, geniet u van vele voordelen:

 • Ze voldoen aan de HACCP richtlijnen.
 • Schaduwborden zijn ideaal om te hanteren tijdens het nastreven van de 5S methode.
 • U verliest geen tijd meer aan het zoeken naar het juiste materiaal.
 • U kunt de systemen zo laten ontwerpen, waardoor deze precies aansluiten bij de wensen van uw organisatie.
 • U heeft de keuze uit diverse kleurstellingen: gekleurde schaduwen op een witte achtergrond, witte schaduwen op een gekleurd bord of gekleurde schaduwlijnen.
 • Om herkenbaarheid te creëren, kunt u het logo van uw bedrijf toevoegen aan het bord.
 • De 5S schaduwborden van Vikan zijn geschikt voor wandmontage of als mobiel station met wielen.
 • De ophangsystemen zijn te gebruiken in combinatie met alle schoonmaakartikelen van Vikan.
 • De HACCP schaduwborden zijn verkrijgbaar in RVS of kunststof.
 • U plaatst eenvoudig schaduwborden op iedere afdeling binnen uw bedrijf.
 • De borden zijn krasvrij doordat het oppervlak extra hard gelamineerd is.
 • De ophangsystemen van Vikan zijn eenvoudig schoon te maken met ons reinigingsproducten.
 • Missende artikelen kunt u eenvoudig nabestellen doordat de productcodes worden weergegeven op het bord.

Schaduwborden bestellen en implementeren

Ziet u het wel zitten om schaduwborden te gebruiken binnen uw organisatie? Bestel deze dan eenvoudig via de website van Hygienesupply? Heeft u behoefte aan meer informatie of heeft u vragen over deze ophangsystemen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij voorzien u graag van het juiste advies!