STOFZUIGERFILTERS VOOR ALLE STOFZUIGER MERKEN

In deze webshop voor het online kopen van stofzuiger onderdelen kunt u terecht voor stofzuigerfilters van AEGBoschSiemensDysonElectroluxMielePhilips, Rowenta, Kärcher, Nilfisk, Kirby, Festool, Cleanfix en Bestron.

Hoe goed een stofzuiger voor een bedrijf, particulier of een professionele schoonmaker van een schoonmaakbedrijf ook is, er is altijd kans dat kleine stofdeeltjes vrijkomen tijdens het zuigen of bij het verwijderen van een stofzuigerzak. Daardoor is het belangrijk dat u tijdig een stofzuigerfilter vervangt vanwege de stofuitstoot richting de motor of in het vertrek waar u zuigt.

Als u online stofzuigerfilters wil bestellen of kopen, kijk dan naar het typenummer van de stofzuiger of u het juiste model heeft om een miskoop te voorkomen. Het typenummer van uw stofzuiger vindt u doorgaans onder op uw stofzuiger of op de doos waarin deze bij aankoop in verpakt zat. In deze webwinkel treft u bij elk stofzuigerfilter gegevens als de afmeting, de hoogte en de binnendiameter van de filter.

Drie soorten stofzuigerfilters: HEPA-filters, S-klasse filters, air-clean filters

  1. Het goed kunnen filtreren van en stofzuiger is vooral van belang voor de honderdduizenden mensen die kampen met een stofallergie, cara, astma of bronchitis. Als u echt een goede aanpak wil hebben voor een allergie, dan zijn er filters volgens de HEPA norm. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air en zorgt voor mensen met luchtweg problemen dat ze weer vrij en gemakkelijk kunnen ademhalen.
  2. Een andere variant is het S-klasse filter, dat twee vliesfilters bevat om microscopisch kleine stofdeeltjes tegen te houden.
  3. Tot slot zijn er nog air-clean filters of clean-stream filters. Dit zijn koolstof absorberende filters die onaangename geurtjes uit de stofzuiger kan tegenhouden. Een naar geurtje kan al gauw ontstaan, zeker als u iets vochtigs of bederfelijk voedsel hebt opgezogen of als u bijvoorbeeld huisdieren heeft.

WAT IS EEN MOTORFILTER, EEN UITBLAASFILTER EN EEN NATFILTER?

Deze drie filters hebben om de zoveel tijd onderhoud of vervanging nodig. U kunt besparen op de kosten door één van deze drie types stofzuigersfilters te bestellen in een setje van twee of drie. Hieronder leggen we uit wat een motorfilter, uitblaasfilter en een natfilter zijn.

  1. Een motorfilter vangt stof op dat door de stofzuigerzak of voorbij het stofreservoir wegglippen. Ze zorgen niet alleen dat u minder hinder heeft van stof, maar beschermen de motor tegen schade die te vermijden is en laten de stofzuigermotor beter presteren. Zakloze stofzuigers hebben soms geen motorfilter.
  2. De laatste passage van de luchtstroom gaat door het uitblaasfilter, ook wel genaamd het microfilter. Hierin wordt stof tegengehouden dat toch nog langs of door het motorgedeelte kon ontsnappen, het zuivert de lucht die de stofzuiger alsnog kan uitblazen als het stof zich al in het apparaat bevindt.
  3. Bij een natfilter of waterfilter komt de vuile luchtstroom in contact met water dat vochtdeeltjes vasthoudt. Ook deze filters worden geadviseerd voor mensen met een allergie, astma of een andere vorm van cara.

WILT U ADVIES EN INFORMATIE OVER STOFZUIGERFILTERS? NEEM CONTACT OP MET DE KLANTENSERVICE!

Stofzuigersupply is de totaalaanbieder voor alles op het gebied van stofzuigers. In onze webwinkel kunt u behalve stofzuigzakken en stofzuigerfilters ook terecht voor zuigmonden, buizen, stofzuigerzakhouders en meer. U treft bij ons alle populaire A-merken als AEGBosch, Dyson, Miele of Philips. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen.