Flexxomat Ontsmettingsmat T / TT 221cm x 200cm

Artikelcode: 221200

Informeer voor de zekerheid naar de beschikbaarheid van dit product. Deze matten worden geproduceerd op bestelling. In sommige gevallen bij extreme drukte kan de levertijd oplopen!

De Flexxomat T en de Flexxomatt TT zijn speciaal ontwikkelde ontsmettingsmatten voor het desinfecteren van de banden (loopvlakken) van interne transportmiddelen. Uiteraard zijn de desinfectiematten ook geschikt voor het desinfecteren van schoeisel (voetzolen)

Het gebruik van ontsmettingsmatten bevordert de interne hygiene tussen diverse afdelingen binnen uw productiefaciliteit, wanneer men de desinfectiematten op een juiste manier ingebruik neemt reduceert u het risico op kruisbesmettingen drastisch.

Wissen
€ 1.065,00
Op voorraad
 
Selecteer een optie
Waarom Hygienesupply
  • Gratis verzending vanaf € 150,-

  • Altijd snelle levering

  • Nu bestellen, later betalen

Beschrijving

De Flexxomat T is ontworpen om, bij overheen lopende personen en overheen rijdende internetransportmiddelen, de met de mat in aanraking komende contactvlakken (schoenzolen en banden) te desinfecteren, waardoor de insleep van micro-organismen van de ene naar de ander zone wordt tegengegaan. De Flexxomat bestaat uit een antislip- en tevens vloeistofdichte onderzijde. De absorberende binnenlaag kan vloeibare desinfectiemiddelen met een hoeveelheid van ca. 5 l/m² opnemen. De bovenzijde van de Flexxomat T geeft bij (druk-)belasting desinfectiemiddel af en bevochtigt de met de mat in aanraking komende contactvlakken.

 

Flexxomat T / TT zijn geschikt voor zwaar intern transport. (uniek !) 

De flexxomat ontsmettingsmatten zijn geschikt voor intern rolverkeer van zowel heftrucks, pompwagenskarrenen natuurlijk ook personen. Het feit dat de mat bestand is tegen zware heftrucks en pompwagens is uniek voor een desinfectiemat. Men dient er natuurlijk wel op te latten dat er op de mat niet geremd, gedraaid en hard opgetrokken mag worden.

 

 

 

    

 

 


Waar dient u op te letten bij het plaatsen van de desinfectiemat ?

De ondergrond, waarop de Flexxomat wordt geplaatst, dient vlak en schoon te zijn. Oneffenheden en vervuiling kunnen de levensduur van de Flexxomat T sterk verminderen, speciaal bij zware belastingen. Optimale levensduur en gebruik wordt verkregen op een goed afgewerkte betonnen ondergrond. 

De vloer moet bij voorkeur niet onder afschot liggen. De mat zal hierdoor niet goed evenredig gevuld worden en ongewenst vloeistof loslaten aan de lager geleden zijde.

Rijrichting Flexxomat desinfectiemat

 

 

 

De Flexxomat dient op de bestemde ligplek correct geplaatst te worden. De bredere PVC strook (11,5cm) dient haaks (90˚) op de rij richting gepositioneerd te worden. Derijrichting is aangegeven door de groene pijl. 

Handmatig vullen van de Flexomat T (zonder vloeistofdistributietunnel en zonder externe slangtule)

De Flexxomat T moet handmatig worden gevuld met aangemengd desinfectiemiddel. U kunt hiervoor een gewone gieter of emmer gebruiken. Het middel moet rustig en gedoseerd op de bovenzijde van de mat worden opgebracht, zodat de Flexxomat T de tijd krijgt om de vloeistof volledig te absorberen. Bij het allereerste gebruik kan het bovenmateriaal door oppervlaktespanning (nieuwheid materiaal) enigszins waterafstotend zijn. Na het eerste gebruik is deze eigenschap verdwenen. 

Let op!!! 

Neem voor de juiste mengverhouding van water en desinfectiemiddel contact op met de leverancier/producent van uw desinfectiemiddel.Automatisch vullen van de Flexomat TT (Met vloeistofdistributietunnel en met externe slangtule)

De Flexxomat TT is uitgevoerd met een vulslangaansluiting en kan automatisch worden gevuld. Als u de Flexxomat TT 

Slangtule flexomatt TT

middels een automatisch systeem wilt laten vullen, bijvoorbeeld m.b.v. een tijdgestuurde slangenpomp, een venturipomp of een Dosatronpomp, dan moet u de gebruikershandleiding van deze pompen vooraf zorgvuldig doorlezen. 

De Flexxomat TT is voorzien van een interne vloeistofdistributie-tunnel, waardoor het middel gelijkmatig in de mat wordt verspreid. 

Let op!!! 

Neem voor de juiste mengverhouding van water en desinfectiemiddel contact op met de leverancier/producent  van uw het desinfectiemiddel. 

Bij de Flexxomat TT (voorzien van een inwendige vloeistofdistributietunnel) zijn de volgende specificaties van toepassing: 

  • Normale vloeistofhoeveelheid: 40-50 l/h 
  • Maximale vloeistofhoeveelheid: 100 l/h 
  • Maximale vloeistoftoevoer: 0,5 bar (5mWK) 
  • Aansluiting: 8mm OD kunststoftule (t.b.v. 8mm ID slang) 

Reinigen van de Flexomat T en TT 

Bij vervuiling (bijv. met zand) kan de Flexxomat T met een zachte bezem afgeveegd worden. De Flexxomat kan ook voorzichtig met water worden afgespoten, bijvoorbeeld met een tuinslang. Reinigen van de Flexxomat moet 1 keer per dag uitgevoerd worden. Na het reinigen wordt geadviseerd de desinfectiemiddeloplossing bij te vullen/verversen. (Afhankelijk van gebruiksintensiteit) 

Let op!!! 

Let er op, dat bij de reiniging met een hogedrukreiniger de waterstraal in de spuitstand (stand met gespreide waterstralen, lage druk) gezet moet worden. In de hoge druk stand (stand vuilfrees)) kan de bovenzijde van de mat beschadigd worden. Er voor zorgen dat op dat er niet te veel water in de mat komt, omdat de concentratie van het desinfecteermiddel te veel verlaagd kan worden.

 


Bijkomende informatie

Merk Flexxomat
Vloeistofdistributie

Met vloeistofdistributietunnel met externe slangtule, Zonder vloeistofdistributietunnel met externe slangtule

Hulp nodig?