Professionele HACCP afvalbakken

Een goede hygiëne gaat gepaard met een schone en opgeruimde werkomgeving. Daar hoort ook het scheiden van afval bij. Daarbij gaat het nog niet eens zo zeer om de resten die overblijven tijdens het bereiden van de gerechten en hetgeen wat terug mee gaat de keuken in. Juist de verpakkingen zorgen voor de grootste afvalstromen in uw bedrijf. Zorg er daarom voor dat u professionele – HACCP goedgekeurde – afvalbakken aanschaft. Hygienesupply heeft verschillende varianten in haar assortiment, waardoor u nooit meer last zult hebben van rondslingerend afval.

Filteren
Sorteren op
Filter op
Merk
Kleur
Materiaal
Alle afvalbakken

Resultaat 1–24 van de 30 resultaten wordt getoond

Sorteer op

Het belang van hygiënische afvalbakken in o.a. de horeca

Voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit binnen de voedingsmiddelenindustrie. Afval is immers een voedingsbodem en schuilplaats voor schimmels, bacteriën en ongedierte. Voer hierom alles wat u heeft gebruikt, zo snel mogelijk af. Door een overzichtelijke en gescheiden afvalstroom te creëren binnen uw bedrijf, kunt u vele ergernissen en infecties voorkomen. Voorkom de verspreiding van infecties als de Listeria bacterie door afval veilig af te voeren. Zo moeten professionele afvalbakken stankvrij zijn en niet lekken.


Speciale HACCP afvalbakken

Juist op plaatsen waar voedsel wordt bereid – zoals in de voedingsindustrie – is het van belang dat kruisbesmetting wordt voorkomen. Maak hierom gebruik van onze speciale HACCP afvalbakken. Deze zijn veilig te gebruiken omdat ze voldoen aan de normen zoals deze zijn gesteld binnen de voedingsindustrie. HACCP is een preventief systeem die – aan de hand van 7 basis principes – de veiligheid van producten én uiteindelijk uw klanten verhoogd.


Aluminium of RVS afvalbakken

Hygienesupply biedt verschillende soorten containers aan. Kies bijvoorbeeld voor een RVS afvalbak met twee componenten, zodat u uw afval goed kunt scheiden. Deze variant is ook nog eens mobiel, dus gemakkelijk te verplaatsen. Of kies voor de 1100 liter rolcontainer. Daarnaast zijn afvalbakken met een voetpedaal, of een tuimeldeksel een stuk hygiënischer dan één die u met uw handen moet openen. Bent u op zoek naar een vuilnisbak voor drukbezochte ruimtes? Kies dan voor een open, aluminium variant waar men snel en eenvoudig iets in weg kan gooien. De meeste type vuilnisbakken zijn ook nog eens vuurbestendig en vlamdovend, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld smeulende sigaretten of net gedoofde brandpasta’s. De RVS afvalbakken hebben een capaciteit van 105 tot aan 130 liter.


Extra tips voor een hygiënische afvalverwerking

Om de afvalverwerking van uw bedrijf zo goed en hygiënisch mogelijk te laten verlopen, volgt u onderstaande tips op:

– Verwijder afval zo snel mogelijk van de plek waar u het heeft bereid;

– Zorg ervoor dat de afvalbakken op een plek staan waar ongedierte niet bij kan komen;

– Let erop dat u de afvalbakken na gebruik goed afsluit;

– Plaats de afvalbakken in een goed geventileerde ruimte met een gladde, stenen vloer en indien mogelijk op een koele plaats;

– Reinig de afvalbakken steeds na lediging;

– Vergeet ook niet om de rest van uw werkplek regelmatig te reinigen.

Download hier het schoonmaakplan voor de horeca en maak gebruik van onze HACCP reinigingsproducten. Heeft u nog vragen over de afvalbakken van Hygienesupply, of wilt u geadviseerd worden? Neem dan contact op met ons via de klantenservice.