Dipp Handhygiëne

Dipp Handhygiene

Om ziekenhuisinfecties te voorkomen wordt een goede handhygiëne bij medewerkers in de zorg beschouwd als de manier die hiervoor het meest effectief is (Center for Disease Control, 2002). Met handhygiëne wordt bedoeld het op de juiste manier wassen en desinfecteren van de handen, en het naleven van andere richtlijnen die er bestaan, zoals het niet dragen van ringen. Bij het goed volgen van deze richtlijnen zou een flink deel van de ziekenhuisinfecties kunnen worden voorkomen, en daarmee ook levens gespaard kunnen worden. Dat er op dit gebied nog werk aan de winkel is, blijkt uit de campagnes die ziekenhuizen jaarlijks voeren om de handhygiëne onder medewerkers te verbeteren. Dipp Professional biedt een brede lijn producten om een goede handhygiene na te leven.

Filteren
Sorteren op
Alle handhygiene

Toont alle 5 resultaten

Sorteer op

Verschillende types Dipp Handhygiëne 

De lijn van Dipp Professional bestaat uit drie producten: een desinfecterende alcoholgel, een antibacteriële handzeep en een crème handzeep. De gel en de antibacteriële handzeep zijn verkrijgbaar in een 1 liter fles en een handige pomp van 500 milliliter. De crème handzeep is te bestellen in drie variaties: een pompflacon van 500 milliliter, een literfles en een jerrycan met een inhoud van 5 liter. Alle producten voldoen aan de criteria voor biologische afbreekbaarheid en zijn geschikt voor o.a. de gezondheidszorg, de voedingsindustrie en de horeca. 

 

Zonder water, zonder spoelen & zonder afdrogen!

De desinfecterende gel is eenvoudig in gebruik. Het desinfecteren van uw handen gaat gemakkelijk zonder dat hiervoor water benodigd is. Maak gebruik van dit handdesinfectiemiddel voor een perfecte desinfectie en handhygiëne in het ziekenhuis, als u op weg bent naar een cliënt, of voor tussendoor.

 

Gel, zeep of crème handhygiëne

De Dipp desinfecterende alcoholgel focust zich op desinfectie, de handzeep richt zich op uitgebreide reiniging van de handen. De Dipp creme handzeep is een vloeibaar schuimzeep voor het wassen van de handen, die de handen zacht houdt. De antibacteriële handzeep van Dipp richt zich op het verwijderen van kiemen door zijn antiseptische werking. Bij gebruik van deze zeep wordt de huid van de handen ontsmet en bacteriën gedood.

 

Hygiënische omgang met klanten & cliënten

Er kan niet vaak genoeg gezegd worden hoe belangrijk handhygiëne is in sectoren als de zorg en de voedselindustrie. Uw handen komen iedere dag in contact met meer dan 10 miljoen bacteriën. Daarnaast blijkt dat 80 procent van de besmettingen tussen mensen ontstaat door aanraking met de handen. Juist in ziekenhuizen en andere zorginstellingen is het belangrijk dat uw personeel regelmatig en goed hun handen wassen, aangezien patiënten erg vatbaar kunnen zijn voor infecties. Denk bijvoorbeeld aan de MRSA bacterie, ofwel in volksmond de ‘ziekenhuisbacterie’ genoemd. Deze bacterie kan huidinfecties veroorzaken en in het ergste geval een bloedvergiftiging, botinfectie of longontsteking. Wat belangrijk is om te weten, is dat besmetting met MRSA vooral plaatsvindt door direct huidcontact via voornamelijk de handen. Was en desinfecteer uw handen daarom goed voor, na en tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Lees meer over het belang van handen wassen, het protocol handhygiëne en huidbescherming op ons blog.

 

Kies voor een nog betere handhygiëne

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u zich meer gaan focussen op de hantering van een goede handhygiëne? Kijkt u dan ook eens bij onze verscheidene dispensers, voor een schone hygiënische omgeving voor uw werknemers. Maak daarnaast gebruik van de juist handschoenen en bijvoorbeeld de handreiniging van onze nieuwste handdesinfectie lijn Stoko Stokosept®.