Voedingsmiddelenindustrie
- Detailhandel en supermarkten (1)
- Divers (7)
- Ergonomisch werken (4)
- Gezondheidszorg (12)
- HACCP (10)
- Hygiëne (14)
- Industrie (6)
- Keuken en restaurant (7)
- Kleurcodering (1)
- Onderwijs en overheid (1)
- Particulier (6)
- Schoonmaakplannen (10)
- Transport sector (1)
- Voedingsmiddelenindustrie (19)
De vernieuwde BRC Food 8 vereisten
Elke professional in de voedselverwerkende industrie zal het weten: op 1 februari 2019 zijn de nieuwe wettelijke eisen ingegaan van de BRC Food 8. De BRC is de in 1998 opgerichte organisatie die periodiek de wereldwijd geldende normen voor voedselveiligheid vaststelt. Doel is om middels één universele checklist van 300 voorwaarden élk risico bij élk aspect uit de voedselketen af te dekken.
In augustus 2018 werd de achtste versie gepubliceerd en per 1 februari 2019 is versie acht van de BRC Food zoals gezegd wettelijk van kracht. Hierdoor zal de gehele internationale voedselverwerkende sector zich moeten houden aan deze voorwaarden van de BRC Global Standard For Food Safety. Hieronder gaan we verder in op de vier belangrijke veranderingen voor de food sector.
De 5 belangrijkste tips voor een vloeiende verandering naar de eisen van ISO 22000:2018
Elke ondernemer of belanghebbende kent wel de de regelgeving van de ISO 22000:2005. Dit is de op 1 september 2005 ingevoerde wereldwijd geldende standaard op het gebied van de veiligheid van voedsel. Deze wetten zijn sindsdien geldig voor het complete voedselketen, oftewel van boer tot bord, maar dus ook fabrikanten van verpakkingen of fabrikanten van machines voor voedselverwerking. Want elke ondernemer maar ook de consument wil natuurlijk kunnen vertrouwen op voedsel dat veilig is.
HACCP checklist en HACCP normen – Blog
Voor uzelf, de veiligheid van uw producten, voor uw medewerkers en uw uitstraling naar de klanten en de buitenwereld zijn de HACCP checklist en HACCP normen niet alleen een wettelijk vereiste maar ook prettig om mee te werken. De HACCP normen zijn vastgelegd in het warenwetbesluit Hygiëne van Levensmiddelen.
Zoals bekend zal zijn, staat HACCP voor Hazard Analysis Critical Control Points en is het de ideale manier om de veiligheid in uw werkomgeving en dat van de klant te borgen. Immers, iedereen in uw bedrijf of organisatie weet met een HACCP checklist waar hij aan toe is en kan met behulp van goed omschreven protocollen precies weten wat de bedoeling is om alle taken en handelingen op een goede, veilige en verantwoorde manier uit te voeren.
Handen wassen in de voedselindustrie, hoe belangrijk is dat nu eigenlijk?
Handenwassen in de voedingsmiddelenindustrie is een van de eerste verdedigingslinies in de voedselveiligheid. Naast een risico voor de gezondheid van de consument kan onhygiënisch werken leiden tot een kostbare daling van reputatie. Het is echter niet alleen de verantwoordelijkheid van individuele werknemers om ervoor te zorgen dat de juiste handwasprocedures worden gevolgd. Managers moeten een “cultuur” van voedselveiligheid cultiveren waar het nemen van een time-off om handen te wassen wordt aangemoedigd. Voorzieningen moeten ook zijn uitgerust met geschikte was stations voor het handhygiene. Niet alleen zal het efficiënt handen wassen en het creëren van de cultuur voor handenwassen de consument beschermen, het zal ook helpen uw bedrijf te beschermen.
Vinyl of nitril handschoenen? Wat is het verschil
Mantelzorgers, mensen die in de zorg werken, zij die met etenswaar bezig zijn of die met allerlei stoffen in aanraking komen, zijn gebaat bij het dragen van handschoenen. Van oudsher worden daarvoor latex handschoenen gebruikt, maar is nitril niet beter?
HACCP kleuren en gebruik [uitleg]
In een van onze eerdere blogs hebben we uitgelegd waarom kleurcodering zo belangrijk is binnen uw restaurant, keuken of voedingsmiddelenbedrijf en hoe je een kleurcoderingsprogramma het beste op kunt zetten binnen uw bedrijf. Maar waar worden welke kleuren nou over het algemeen het meest voor gebruikt en op welke wijze kunt u de beschikbare kleuren inzetten?
FSSC 22000 uitleg en download (checklist) – Hygienesupply
De FSSC 22000 is een standaard die ontwikkeld is door de stichting certificatie voedselveiligheid. Deze standaard is revolutionair binnen de voedingsmiddelenindustrie omdat dit de eerste standaard voor de voedingsmiddelenindustrie is die wereldwijd geaccepteerd word. De FSSC 22000 standaard word steeds populairder binnen de voedingsmiddelenindustrie omdat deze standaard goedgekeurd is door de GFSI (Global Food Safety Initiative) Het voordeel van FSSC 22000 is dat die norm mondiaal ingezet kan worden en daardoor dus minder wildgroei ontstaat door lokale standaarden en normen.
Hygienesupply is uw Vikan Specialist – Vikan leverancier
Vandaag de dag is Vikan ‘s werelds meest toonaangevende producenten van schoonmaakoplossingen gericht op sectoren waarbij hygiëne van groot belang is. Hoogstwaarschijnlijk heeft Dhr. Pedersen niet helemaal voorzien dat het merk Vikan zo succesvol zou zijn toen hij in 1898 de Skive Børstefabrik opende. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van kleurgecodeerde borstelmaterialen. Vikan heeft een gigantische range producten ontwikkeld die zowel efficiënt en hygiënisch zijn. Op deze wijze creëert Vikan voor iedere uitdaging een bijpassende reinigingsoplossing.
De betekenis van desinfecteren in de voedingsmiddelenindustrie
Desinfectie wat is het eigenlijk precies ? Wikipedia geeft de volgende betekenis van het woord Desinfectie: “Desinfectie is het zodanig behandelen van oppervlakken dat alle ongewenste micro-organismen worden gedood of tot aanvaardbare aantallen worden teruggebracht” In dit artikel bespreken we 7 tips die in acht genomen moeten worden om een goede desinfectie te bewerkstelligen. Op de wijze kunt u de kans op kruisbesmettingen reduceren en de productveiligheid verhogen.